2012. szeptember 14., péntek

Lecsó chilis babbal, virslivel és buggyantott tojással







Nem akartam ma ebédet főzni, aztán végül mégiscsak főztem, lecsót chilis babbal, virslivel és buggyantott tojással. A lecsót teljesen hagyományosan készítettem, ahogy szoktam, 3 nagy hagymából, 10 lecsópaprikából, 8 paradicsomból, fél liter 100 %-os paradicsomléből kevés olajjal, sóval-borssal, 2 fehér kanál fűszerpaprikával, néhány csepp édesítőszerrel. Ehhez az alaphoz jött még 1 chilis bab konzerv leve nélkül,, 4 szál bécsi virsli felkarikázva és végül  6 tojás, óvatosan az elkészült lecsóba engedve és fedő alatt takarékon 10 percig főzve.  Hát ennyi. És finom lett!!










7 megjegyzés:

  1. így még nem ettem,biztos finom,csak az baj hogy nekem a buggyantott tojás nem szokott sikerülni:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lehet, a lecsót szeretem, a chilis babot meg a fiúk szeretik, szóval mindenkinek ízlene:)

    VálaszTörlés
  3. Finom étel, jó laktató. Édesítőszer miért kell bele?

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok, nem gondoltam, hogy ennyi hozzászólás lesz :)!

    Mónika - én csak úgy beleütöttem a tojásokat aztán lefedtem és békénhagytam. És jól egyben maradtak:).

    Kriszti - a paradicsom vagy a paradicsomlé kicsit savanykás volt, annak ellensúlyozására.

    VálaszTörlés
  5. :) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu

    puszi

    VálaszTörlés
  6. Szeretettel köszöntelek nálam :)!! Örülök, hogy idetaláltál. Már én is benéztem hozzád, egyelőre még ott tartok ahol a függőágyas kutyus: a sportot soha nem késő elkezdeni, ezért én még várok :)!!

    VálaszTörlés