Ma sertésmáj receptet kerestem a neten és szerencsére rá is akadtam egy nekem tetszőre. Meg egy nem tetszőre is sajnos. Ami nekem nagyon tetszett, az a Mindmegette oldaláról való Nanasnani-tól, Marshall máj címszó alatt. Tényleg gyorsan elkészíthető, isteni finom ebéd lett. Tegnap este (tepsis tarja köreteként) készített hagymás krumplit melegítettem hozzá a mikróban és hűs kovászos uborkát is tálaltam mellé.
A Marshall máj hozzávalói 2 személyre: 6 szelet (erdélyi) szalonna bőréig bevágva, 6 szelet sertésmáj, kevés rétes liszt, só, bors ízlés szerint.
A szalonnaszeleteket pirosra sütöttem, majd konyhai törlőpapírra szedtem, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen. A visszamaradt szalonnazsírban megsütöttem a lisztbe forgatott májszeleteket, majd azokat is törlőpapírra szedtem, sóztam, borsoztam. Tálalásnál a kisült májszeletekre 1-1 sültszalonna szeletet tettem. Mennyei volt.
És ami nem tetszett: egy Facebook oldalon, aminek címe Főzzön Csabával - alias Csacsa főzősó, annak is a Rántott máj címszava alatt saját képemmel találtam szembe magam, mindenféle hivatkozás nélkül, itt megtekinthető az oldal és itt az eredeti, általam készített fénykép. Bánná a fene, ha odaírná, hogy az általa készített kép (vagy étel) nem lett olyan dekoratív, ezért másét használja.
A mocsok...
VálaszTörlésDe a Marshall máj guszta :)
Nagyon guszta lett a máj, és a képek olyan élethűek, hogy kedvem lenne belekóstolni.
VálaszTörlésMindig vannak ilyen lopkodósak, és sajnos nem tudunk ellenük semmit tenni. Vagyis, írd rá te is a képekre a neved, vagy a blogod címét, hátha akkor legközelebb nem lopja el a képedet.
Tündériek az unokáid!!! Látom Tomikától sem áll messze a kuktáskodás, örökölte a nagymamájától.
Már én is jártam így a képlopással, csak nekem egy híres szakács bácsi vitte el... Legyen vele boldog! Azóta már levette... A máj fantasztikus finomnak látszik!
VálaszTörléspitz - :D én ilyet nem mondanék, végülis elismerésnek veszem, hogy pont az én képemet találta legmegfelelőbbnek.
VálaszTörlésKöszönöm:)!
Gizi - köszönöm:)!
Régebben én is feliratoztam párat, de olyan hosszadalmas volt, ráuntam a szerkesztgetésre.
Köszönöm, imádom Őket:)! És nagyon örülök, hogy Tomikában ilyen érdeklődés van a konyhai dolgok iránt :)!
Illéskrisz - azon nem csodálkozom, hogy a Te képed ellopták, még azon sem, hogy egy híres szakács, mert nagyon profi vagy a sütés-főzésben, meg a fényképezésben is.
Tényleg finom volt:)!
Hűűűű, ez igen fincsi lehetett! :))
VálaszTörlés