2012. szeptember 30., vasárnap

Pulyka szárnycombok párizsiasan







Ma a gyerekek és barátnőik elmentek a búcsúba Mamához és Sógornőmékhez. Ketten maradtunk itthon Apával. Apukámat nagy nehezen rábeszéltem, hogy jöjjön el hozzánk ebédre. Ráállt, de csak úgy, ha ebéd után gyorsan haza is visszük, mert csak otthon tud pihenni. Párom és Apukám délelőtt voltak a kórházban Anyukámnál, és abban maradtak, hogy csak holnap délután megyünk be, úgyhogy délután talán én is tudok kicsit pihenni. Ebédre úgy készítettem el a pulyka szárnycombokat, ahogy tegnap elterveztem. Hagyományos módon megfőztem levesnek, amikor megpuhult, kiszedtem a húsokat, és eperszalag tésztát főztem a levesbe. 










A szárnycombokat kicsit hűlni hagytam, aztán megpergettem pici sóval, és párizsiasan  (lisztbe és pici sóval felvert tojásba forgattam), bő forró olajban  megsütöttem. Köretnek petrezselymes párolt rizst és sültkrumplit készítettem, mellé uborka salátát tálaltam. 









5 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi ebédet készítettél. Mi is nagyon szeretjük a pulykaszárnyakat.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Viki! Kiadósabbak ezek a combok, mint a csirke alsó combok.

    VálaszTörlés
  3. Ezer éve nem ettem pulykaszárnyat, de finom lehet így elkészítve. Anyukádnak minden jót, remélem minden rendben lesz a térdével, meg apukád is átvészeli ezt az időszakot. Az isdősek nagyon ragaszkodnak a megszokott dolgaikhoz:)

    VálaszTörlés
  4. Anyukádnak jobbulást! Az étel pedig megint finom! Sosem sütöttem még úgy húst, hogy előtte a levesben főtt, biztos egész más íze lehet úgy.

    VálaszTörlés
  5. Trollanyu - Finom volt :).
    Köszönöm, mostmár jobban van. Már én is ragaszkodom a megszokott dolgaimhoz, hát akkor Ők :)!

    Illéskrisz - Köszönöm, csütörtökön már hazaengedik, ha minden jól megy, persze még utána kímélni kell magát.
    Próbáld ki, nem fogsz csalódni.

    VálaszTörlés