2012. szeptember 29., szombat

Kókuszgolyó







Ez az a sütés nélküli csemege, amit mindannyian szeretünk, mégis nagyon ritkán készítjük. Legutóbb vagy 6-7 éve volt. Nem csináltuk soha receptből, - gyerekkoromban, otthon soha nem készítettük, úgyhogy nem volt meg a családi receptek között sem, ha a gyerekeimmel csináltuk csak úgy találomra raktunk bele amit gondoltunk. Ma beírtam a Google keresőbe "kókuszgolyó", és rögtön az elsőt kiválasztottam, EZ volt az, ami mindjárt három féle elkészítési módot javasolt.  De - meggylé  nem volt itthon , - tejjel nem akartam, - a frissen főzött kávét meg inkább azon forrón megittuk, hát a kávés változat is ugrott. Volt viszont itthon meggylekvár (Aldi-s, 60 % gyümölcstartalommal, 400 grammos), hát azzal állítottam össze a kókuszgolyót az alábbiak szerint.


Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 30 dkg meggylekvár, 15 dkg Flóra margarin, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 teáskanál rum aroma, 10 dkg kókuszreszelék.


A kókuszreszelék kivételével összegyúrtam az anyagokat, majd kis dió nagyságú golyókat formáztam belőle, amit kókuszreszelékbe forgattam. Legkisebbikem megkérdezte, amikor meglátta a kupacot, hogy "csak ennyit csináltál" de aztán belátta, hogy nem bírja mindet megenni. Anyunak is vittünk belőle a kórházba, meg Apunak is haza kóstolót. Nem kellett hűtőbe rakni, hogy elég kemény legyen, jó masszív kis golyók lettek, de kissé intenzívebb rumos ízt el tudtam volna képzelni, pedig az eredetileg javasolt mennyiségnek legalább négyszeresét tettem a masszába.  Már csak a legalsó sor van a tányéron, biztos nem fog ránk romlani :).









2 megjegyzés:

  1. Nehogy rátok romoljon, elvittem az alsó sort :)
    Ha most lenne itthon rumaromám azonnal neki állnék. Legalább a leesett cukorszintemet kicsit helyrebillentené.
    Anyukádnak jó egészséget, s mielőbbi gyógyulást kívánok.

    VálaszTörlés
  2. :) Szívesen kínálnálak, de már csak 3 db van.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés