2013. július 8., hétfő

Cukkinis gomba és borsos csirkemellcsíkok maradék rizshez


Ma ismét csak kiegészítést kellett készítenem a meglévő ételekhez, úgyhogy pikk-pakk megvoltam. Tegnapról maradt annyi galambleves, - benne még egy egész galambbal és a belsőségekkel -, hogy ragadozóimnak megvolt az első fogás, épp csak fel kellett forralnom.
A rántott zöldségek és rántott csirkemell köreteként szolgáló zöldborsós-zöldséges rizsből is volt még annyi, hogy elég legyen ma ebédre. Azt is fölmelegítettem, aztán kivettem belőle annyit, ami nekem kellett a húsmentes változathoz. Ehez fél fej felaprózott hagymát megdinszteltem egy kis olajon, ráraktam 4 db tisztított, cikkekre vágott csiperkét meg fél cukkinit hosszában kettévágva és nagyon vékonyra szeletelve. Ezeket néhány perc alatt összesütöttem val, borssal, megszórtam felaprózott friss petrezselyemzölddel és már tálalhattam is a kiporciózott zöldséges-zöldborsós rizs köré. 


A fiúknak a hagyma másik felét megdinszteltem ugyancsak kevés olajon, aztán rádobtam két fél felcsíkozott csirkemell filét. Azt is ztam, borsoztam és pár perc alatt azt is készre sütöttem. Hozzákevertem a megmelegített rizst, és azt is megszórtam frissen összevágott petrezselyemzölddel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése