2013. július 28., vasárnap

Nem tűntem el...

...csak ez az elképesztő hőség mindentől elvette a kedvem. Olyan érzés, mintha a levegő is forrna körülöttem. Aludni is alig bírok, mert a légkondi elromlott a hálószobában, csak zúg, de nem hűt, az állandó ventilátorozástól meg majd kifolyik már a szemem. 
Persze azért eszünk és hűs ásványvizet is iszunk, de nagyon szenvedünk. Borzasztó lehet azoknak, akik szabad ég alatt dolgoznak, télen a hideg, most meg az eszméletlen meleg miatt. Tegnap-tegnapelőtt csak a Testkontroll oldalon hagytam bejegyzést, annyira nem történt semmi különös. Ma finom marhapörköltet főztem a fiúknak, csak annyira belefeledkeztem az én padlizsános-gombás pörköltembe, amibe tojás nélküli galuskát főztem, hogy csak a képek feltöltésekor vettem észre, hogy a fiúk kajáját le sem fényképeztem kitálalva. Azt mondták, nagyon finom volt a pörkölt, amihez most krumplit főztem, és megosztottam velük a kedvenc citromos-fokhagymás, hegyes-erős paprikával felturbózott uborka salátámat.

Az én reggeli gyümölcsömet, nokedlis zöldséges gombalevesemet és ugyancsak nokedlis zöldségpörköltemet is megmutatom azért, mert nem gyakran fordulnak meg a kedves érdeklődők blogom Testkontroll oldalán, pedig érdemes lehet.  A zöldségpörkölt ugyanúgy készült, mint ITT, csak a főzés végén 4-5 dl forró vízzel felöntöttem, és tojás nélküli galuskát szaggattam bele, amihez 10 evőkanál rétes lisztet fél csapott fehér kanál sóval és annyi hideg vízzel kevertem össze, hogy inkább kemény, mint lágy tésztát kapjak, ami könnyen leválik a kanál domború oldaláról. Ebből a tésztából szaggattam apró galuskákat kanállal a fővő zöldségpörköltbe és néhány percig főztem az összes tészta beszaggatása után.
(Tipp: A "Testkontroll" oldalon egyszerű a mozgás: a  billentyűzet "End" gombjával az oldal utolsó bejegyzéshez ugrik az oldal, a "Home" gombbal visszaugrik az oldal elejére)


Ha  sikerül  kitálalva lefényképezni a marhapörköltet, akkor arról is pótolom a képet.
Addig is mindenkinek hűs, nyugalmas vasárnap délutánt kívánok
kép innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése