Vacsorára húsos étel helyett egy finom töltött paradicsomot készítettem. Méghozzá zöldséges-körözöttes töltelékkel.
Először a körözöttet kevertem ki, 1/2 kg házi tehéntúróból, 15
dkg házi juhtúróból, 2 dl sűrű (30 %-os) házi tejfölből, 1 doboz 30
%-os tejszínnel, őrölt köménnyel, csípős piros arannyal, szitált
ételízesítővel, csípős fűszerpaprikával.
Utána kivájtam 4 puha paradicsom belsejét, hogy csak a húsa maradjon. Apróra vágtam 3 db hosszúkás francia retket, egy kb. 10 cm-es kígyóuborkát, és némi lila hagymát.
Ezeket összekevertem 3 púpos evőkanálnyi ízletes körözöttel és a kivájt
paradicsomokba töltöttem a zöldséges körözöttet. Tetejét díszítettem
még, és a paradicsomok közé is tettem egy kis zöldséget. Fogyasztásnál
pici sóval szórtam meg (hamarabb nem akartam, nehogy a zöldségek levet
engedjenek és eláztassák a körözöttet. Isteni volt :)!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése