2013. július 4., csütörtök

Töltött paradicsom


Vacsorára húsos étel helyett egy finom töltött paradicsomot készítettem. Méghozzá zöldséges-körözöttes töltelékkel.
Először a körözöttet kevertem ki, 1/2 kg házi tehéntúróból, 15 dkg házi juhtúróból, 2 dl sűrű (30 %-os) házi tejfölből, 1 doboz 30 %-os tejszínnel, őrölt köménnyel, csípős piros arannyal, szitált ételízesítővel, csípős fűszerpaprikával.
Utána kivájtam 4 puha paradicsom belsejét, hogy csak a húsa maradjon. Apróra vágtam 3 db hosszúkás francia retket, egy kb. 10 cm-es kígyóuborkát, és némi lila hagymát. Ezeket összekevertem 3 púpos evőkanálnyi ízletes körözöttel és a kivájt paradicsomokba töltöttem a zöldséges körözöttet. Tetejét díszítettem még, és a paradicsomok közé is tettem egy kis zöldséget. Fogyasztásnál pici sóval szórtam meg (hamarabb nem akartam, nehogy a zöldségek levet engedjenek és eláztassák a körözöttet. Isteni volt :)!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése