Az egyik kedvenc nyári ételem a töltött paprika. Egyszerűen imádom.
Erről a finomságról nem akartam lemondani most sem, hogy
testkontrollozom. Főleg, hogy olyan gyönyörű hatalmas tölteni való
paprikákat látni minden felé, amerre bevásárolni járok, hogy egyre-másra
az járt a fejemben, hogy de jó lenne ebből töltött paprikát csinálni.
Tegnapelőtt Anyukám küldött egy szatyor hatalmas zöldpaprikát, ami a
kertjükben termett, na ez adta a végső lökést. Vettem sovány sertés
darált húst, és vacsorára már meg is főztem a szénhidrátmentes töltött paprikát.
Hozzávalók: 1/2 kg 20 %-os darált sertéshús, 8 db nagy tölteni
való paprika, nagy csokor petrezselyemzöld, 1 db nyers tojás, 1 csapott
fehér kanál só, őrölt bors ízlés szerint, 1 liter 100%-os paradicsomlé,
folyékony édesítőszer ízlés szerint.
2 db nagy kicsumázott zöldpaprikát 1*1 cm-es kockákra vágtam,
felaprítottam egy nagy csokor petrezselyemzöldet. Ezeket belekevertem a
darálthúsba a tojással, sóval, borssal együtt.
A töltelékkel megtöltöttem 6 hatalmas zöldpaprikát, és kevés
édesítőszerrel ízesített paradicsomlében kb. 1 órán át főztem. Ennyi.
Mivel a paradicsomot a főzés végén nem sűrítettem semmivel, ezért
leveses maradt, de olyan finom volt a zöldpaprikától és a
petrezselyemzöldtől, hogy nem hiányzott egyetlen íz sem belőle. Pont
olyan volt, mintha petrezselymes krumplival ettem volna, csak persze
mindenféle szénhidráttól mentes volt. Biztosan gyakran fogom készíteni,
mert isteni :)
Nagyon régen volt egy szerbiai (akkor még jugoszláviai) udvarlóm, és az ő anyukája sosem sűrítette a töltött paprika levél. Fonom volt úgy is :)
VálaszTörlésA töltött káposztához meg krumplipürét csináltak :)
Hát igaz a mondás, ahány ház, annyi szokás :).
VálaszTörlés