2013. július 1., hétfő

Pecsenye sertés tarjából, a családnak hagymás újkrumplival, nekem főtt karalábéval


Csont nélküli tarját vettem vacsorára a Tescoban. Itthon felszeleteltem, tepsibe raktam, mindkét oldalát fűszereztem sóval, ételízesítővel, őrölt köménnyel, chili pehellyel, és fokhagyma granulátummal. Alufóliával lefedve sütöttem légkeveréses sütőben 180 fokon 1 órán át, aztán még 2x 15 percig 200 fokon fólia nélkül, hogy szép piros legyen. Mellé hagymás újkrumplit főztem a családnak, és csípős csalamádét adtam savanyúságnak. Magamnak párolt karalábéval tálaltam. Ehhez megfőztem 3 zsenge karalábét sós, ételízesítős, borsos, vízben,  nagy csokor friss petrezselyemzölddel. Amikor puha lett a karalábé, kiszedtem a hús mellé szánt mennyiséget, a többit botmixerrel összemixeltem, az lett az én levesem, amit még kevés őrölt borssal szórtam meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése