Ahogy előző bejegyzésemben már leírtam a zöldségek mellett 4 felpucolt
galambot is kaptunk Szüleimtől. Ebből főztem tegnap levest a galambokat
egészben hagyva, gyorsfőző fedővel, szokásos módon és jelzések után 15
perc alatt. Másik edényben új zöldségekket főztem, és csigatésztát,
aztán rászűrtem a galamblevest. A húsokat külön tálra szedve
adtam asztalra. Ebből csak a fiúk ettek, én karfiollevest ebédeltem
kevés tojás nélküli cérnametélttel. Annyira belefeledkeztem a saját
levesembe, hogy elfelejtettem képet készíteni mindkét levesről. A
karfiolleves ugyanolyan volt, mint amit a héten közzétettem, a
galambleves pedig olyan, mint ITT,
csak 4 egész galamb főtt most benne. A különbség annyi volt, hogy az új
zöldségeket és tésztát csak sóval, egy nagy köteg petrezselyem és
zeller zölddel meg egy vastag szelet zöldpaprikával ízesítettem.
Második fogásnak valami egyszerűt akartam, mert nem volt kedvem megint órákat a konyhában tölteni, így született az újkrumplin sült csirkedarabok ötlete, hogy finomabb legyen zöldpaprikával, hagymával és paradicsommal raktam körbe a húsokat.
Hozzávalók: 3 db farrészes egész csirkecomb, 1-1,3 kg
újkrumpli tisztítva, összekockázva, kevés olaj, só, pici olasz szárított
fűszerkeverék, 3 fej hagyma, 2 hatalmas tv paprika, 3 nagy paradicsom.
A megtisztított csirkét feldaraboltam, besóztam, tekertem rá az olasz
zöldfűszerkeverékből. A megtisztított, felkockázott krumplit vékonyan
kiolajozott mélyebb tepsibe öntöttem, megsóztam, arra is tekertem az
olasz fűszerkeverékből, ráfektettem a húsokat, közéjük nagy darabokra
vágott hagymát, paprikát és paradicsomot.
Alufóliával lefedve (fényes oldala a hús felé) 200 fokra előmelegített
légkeveréses sütőben sütöttem 1 órán át aztán a húsokat és a zöldségeket
másik tepsire szedtem, a krumpliról leöntöttem az alatta keletkezett
levet, úgy toltam vissza a 250 fokra állított sütőbe a két tepsit,
lefedés nélkül 30 percre.
Közben én már a sütőben megmelegített rántott zöldségeket ettem, így nem
kívántam meg a húst, hiába illatozott nagyon csábítóan. Persze azért
nem bírtam teljesen ellenállni, vacsorára megkóstoltam, de csak a sült
hagymával, paprikával és paradicsommal. Isteni volt!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése