2013. július 8., hétfő

Galambleves, újkrumplin sült zöldséges csirkedarabok

Ahogy előző bejegyzésemben már leírtam  a zöldségek mellett 4 felpucolt galambot is kaptunk Szüleimtől. Ebből főztem tegnap levest a galambokat egészben hagyva, gyorsfőző fedővel, szokásos módon és jelzések után 15 perc alatt. Másik edényben új zöldségekket főztem, és csigatésztát, aztán rászűrtem a galamblevest. A húsokat külön tálra szedve adtam asztalra. Ebből csak a fiúk ettek, én karfiollevest ebédeltem kevés tojás nélküli cérnametélttel. Annyira belefeledkeztem a saját levesembe, hogy elfelejtettem képet készíteni mindkét levesről. A karfiolleves ugyanolyan volt, mint amit a héten közzétettem, a galambleves pedig olyan, mint ITT, csak 4 egész galamb főtt most benne. A különbség annyi volt, hogy az új zöldségeket és tésztát csak sóval, egy nagy köteg petrezselyem és zeller zölddel meg egy vastag szelet zöldpaprikával ízesítettem. 
Második fogásnak valami egyszerűt akartam, mert nem volt kedvem megint órákat a konyhában tölteni, így született az újkrumplin sült csirkedarabok ötlete, hogy finomabb legyen zöldpaprikával, hagymával és paradicsommal raktam körbe a húsokat. 
Hozzávalók: 3 db farrészes egész csirkecomb, 1-1,3 kg újkrumpli tisztítva, összekockázva, kevés olaj, só, pici olasz szárított fűszerkeverék, 3 fej hagyma, 2 hatalmas tv paprika, 3 nagy paradicsom. 
A megtisztított csirkét feldaraboltam, besóztam, tekertem rá az olasz zöldfűszerkeverékből. A megtisztított, felkockázott krumplit vékonyan kiolajozott mélyebb tepsibe öntöttem, megsóztam, arra is tekertem az olasz fűszerkeverékből, ráfektettem a húsokat, közéjük nagy darabokra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot. 

Alufóliával lefedve (fényes oldala a hús felé)  200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben sütöttem 1 órán át aztán a húsokat és a zöldségeket másik tepsire szedtem, a krumpliról leöntöttem az alatta keletkezett levet, úgy toltam vissza a 250 fokra állított sütőbe a két tepsit, lefedés nélkül 30 percre. 
Közben én már a sütőben megmelegített rántott zöldségeket ettem, így nem kívántam meg a húst, hiába illatozott nagyon csábítóan. Persze azért nem bírtam teljesen ellenállni, vacsorára megkóstoltam, de csak a sült hagymával, paprikával és paradicsommal. Isteni volt!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése