2013. július 13., szombat

Egy kis összevissza evés

Tegnap este elvesztettem a fejem és összevissza evésbe torkollt a vacsorám - vacsoráim. 
Az egész ott kezdődött, hogy Apukámnak egy műtétre be kellett menni tegnap reggel a kórházba. De a műtétből nem lett semmi, mert olyan pulzusszámon vert a szíve (150/perc), hogy a sürgősségire került.  Hiába jelezte a háziorvosnak korábban, hogy gond van a pulzusszámával, valahogy elsikkadt a téma.  Szóval Anyukámat hazaküldték, Apu pedig egész nap a sürgősségin feküdt. Azt mondták délelőtt, hogy délután 4-re mehetünk érte, akkorra kiderül, hogy hazamehet, vagy osztályra kerül. Mentünk is érte. Mondták, ha kaját vittünk bemehetünk. Hát kaját nem vittünk, de gyorsan vettünk ott a kórházban és bementünk Hozzá. Épp csak odaadtuk az ennivalót, de akkor azonnal kiküldtek bennünket a kórteremből, mert a szomszédos ágyon éppen haldoklott valaki (őrület). Hát tovább várakoztunk a váróban. Jó egy óra elteltével még mindig nem történt semmi, hát újra érdeklődtem. A nővérke elmondta, hogy a haldokló beteg elhunyt, aztán kedvesen beinvitált, hogy mostmár bemehetek Apukámhoz. Beszélgettünk kicsit, közben láttam a pulzusszámlálón, hogy a pulzusa 87 és 92 között mozog, látszott, hogy valamennyire sikerült beállítani. Furcsa volt, hogy a kórteremben férfiak és nők feküdtek vegyesen, minden elkülönítés nélkül. Ezt nagyon megalázónak találtam. Ott vizsgálták őket egymás előtt, szerintem ez elképesztő. Egyszer csak  jött a doktornő, aki elmondta, hogy Apukámnak le kell állnia azzal a véralvadásgátlóval, amit szed, és egy hasba szúrós injekciót kell magának beadni naponta kétszer helyette. Mert délutánra kiderült, hogy amíg azt szedi, addig  egyetlen orvos sem operálja meg. Csak azt nem értem, hogy miért csak a kiírt műtét napján kell ennek kiderülni, mikor a múlt héten a kivizsgálások alatt is pontosan tudták, hogy milyen gyógyszereket szed?? És ha nem lép fel ez a rendellenesség, akkor talán ott vérzett volna el Apukám a műtőasztalon??A pulzusszám rendben tartására is kapott valamilyen gyógyszert. Újabb várakozás után végre elengedték, és hazavihettünk, de útközben még kiváltottuk a frissen felírt gyógyszereket, hogy ami és amikor kell, meglegyen. 
Aztán mire hazaértünk  olyan ideges és farkas éhes voltam, úgy voltam, hogy senki ne szóljon hozzám, én most megeszem a hűtőt is, aztán lesz ami lesz. Végül a töltött paprikánál kötöttem ki, de most kenyérrel és kiflivel ettem,  volt olyan, amikor a kiflit ettem kenyérrel, a töltött paprika kimaradt. Meglepődtem azonban, hogy "ahhoz képest" milyen keveset bírtam enni. 
Később Legkisebbikem és Barátnője pizzát rendeltek, és akkor még rátettem egy lapáttal. Én is kértem egy tonhalas-tenger gyümölcseis pizzát és azzal koronáztam meg a napot. Kínálgattam ugyan Legnagyobbikomnak, hogy egyen belőle, de mivel nem kért eltüntettem az egész pizzát. Úgy aludtam utána mint a bunda. És még lelkiismeret furdalásom sincs. Egy ilyen nap után ennyi - vagy inkább enni :) -  kellett.

4 megjegyzés:

  1. Már ne haragudjál meg érte de az össze-vissza evés az a legkevesebb, váljon egészségedre! Szegény szüleid, gondolom anyukádat is megviselte ez a tesze-toszaság! Borzalom ami van manapság az egészségügyben, csak beteg ne legyen az ember soha. Jó egészséget kívánok édesapádnak , édesanyádnak pedig türelmet! A kajálásod szerintem az idegeid nyugtatására szolgált !:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény Anyu nem bírt enni, de Apu is csak egy kiflit evett (abból amit vittünk) a hazameneteléig. Ebédet ugyan kapott volna, de azt mondta, hogy azt nem bírta megenni. Hazaérve először megivott egy csomó vizet meg teát, úgy ki volt száradva, mert még egy pohár vizet se kapott a kórházban. Tényleg ne legyen az ember soha beteg, mert ami az egészségügyben megy az elképesztő.
      Köszönöm kedves Éva.
      Meg is nyugodtam utána :)!

      Törlés
  2. Szerintem mi túlsúlyosok pont azért vagyunk azok, mert a feszültségeinket így vezetjük le. Nekem ezért nem sikerül soha egy diéta sem, mert bármi kis kudarc után vigasztalom magam. Megértelek téged is, hogy egy ilyen stresszes nap után erre volt szükséged. Apukádnak jobbulást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos van benne valami. De ma már visszatértem a testkontrollhoz, újra csak előre nézek és újra "szétválogatva" eszem. Hidd el, ez a módszer tartható, és hatásos is.
      Köszönöm :)!!

      Törlés