Nem testkontrollozóknak volt tegnapról csirkepörkölt maradék, amihez savanyúságot ehettek.
Mire Legnagyobbikom hazajött ebédelni, akkorra rizseshúst főztem. Még a hét végére vásárolt tarjának levágtam, felkockáztam és mélyhűtőbe tettem azt a bizonyos nagyon sovány, parázs részét. A rizseshús abból a felkockázott húsból (kb. fél kiló), két főzőtasak (25 dkg) paraboiled rizsből készült, kevés olajjal, 1 fej felkockázott hagymával, 3 dl + 6 dl forró vízzel, sóval, borssal, szárított petrezselyemzölddel.
Először a hagymát dinszteltem meg, aztán hozzáöntöttem a húst, sóztam,
borsoztam, és kevés forró víz hozzáöntésével puhára pároltam kb. 1 óra
alatt. Utána zsírjára sütöttem, beleraktam a főzőtasakokból a rizst,
kicsit összepirítottam, felöntöttem 6 dl forró vízzel, tettem még bele
pici sót és 20 percig főztem. Az utolsó percekben még szárított
petrezselyemzöldet adtam hozzá.
Uzsonnára sárgabarackból, őszibarackból és meggyből készült gyümölcssaláta kevés mézzel.
Vacsorára pedig juhtúrós-tejfölös-tejszínes öntettel nyakon öntött
zöldségsaláta készült retekből, uborkából, tv és erős paprikából,
paradicsomból és lila hagymából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése