2013. július 12., péntek

Rántott sajt


Legkisebbikem már agitál néhány napja, hogy készítsünk rántott sajtot. Tegnapra már biztosra ígértem, de aztán annyi dolgom volt, hogy nem lett belőle semmi, csak egy kis sajtos-baconös virslit dobtam össze ebédre. Ma is rákérdezett nagy bátortalanul, hogy mennyi munkám van, - és persze megint rengeteg -, de ma már sajnáltam volna, ha megint csalódnia kell. Olyan bánatosan tud nézni, mint kiskorában :). Hát félretettem kis időre a munkát és röpke 1 óra alatt nulláról elkészült a 3-4 adag sültkrumpli, 10 szelet rántott sajt és 8 szelet rántott csirkemell - mert Apa nem szereti a rántott sajtot (még volt a hűtőben egy kifilézett lebőrözött csirkemell, ennek csontja is belefőtt a tegnapelőtti húslevesbe). Így mindenki boldog volt, mindenkinek ínyére való ebéd  készült.
A trappista sajtot kb. fél cm vastagra szeleteltem, rétes lisztbe, kevés sóval elhabart tojásba, majd morzsába forgattam, aztán megint tojás és megint morzsa következett, de nem szúrtam meg a villával, csak alányúltam úgy forgattam panírozás és sütés közben is. Sütni forró olajban, gyors tűznél kell, akkor nem folyik ki. Sajnos először nem volt elég forró az olajam, ezért az első darabok a legnagyobb óvatosság ellenére is kifolytak. A többinél már nem volt ilyen probléma, szépen a bundában maradt a sajt. 
Én persze nem tartottam a fiúkkal, tegnapelőtti brassói csirkemelles rakott zöldbabot ebédeltem, hogy megmaradjak a testkontrollos vonalon. Várakozási idő 4 óra utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése