Megint úgy kellett gondoskodnom a vasárnapi ebédről, hogy megfeleljen
húsimádó családom elvárásának, de a saját testkontrollos igényeimnek is.
Az egész délelőttöt azonban nem akartam a konyhában tölteni. Végül
szénhidrátos leves és köret készült, amihez a család rántott húst és
kovászos uborkát kapott, én meg a tegnapi gombapörkölttel felturbózott
hagymán pirított cukkinit. Már én sem bírtam megállni, és megkóstoltam a
kovászos uborkámat, isteni lett.
Az ebédünk végül így alakult:
Új borsós és új zöldséges borsóleves tojás nélküli spagettivel,
szinte szóról szóra mint ITT, csak a végén tojás nélküli spagetti került bele
Petrezselymes párolt rizs, rántott csirkemell, kovászos uborka
Petrezselymes rizs: fél fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 25 dkg paraboiled rizs, 1 fehér kanál ételízesítő/vagy csapott fehér kanál só , őrölt bors, 7,5 dl forró víz, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld.
A hagymát megdinszteltem az olajon, ráraktam a rizst, pár percig
pirítottam gyakran megkeverve, aztán felöntöttem forró vízzel (vigyázat,
fröcsköl). Ízesítettem, beleraktam a petrezselyemzöldet, és kb. 20 perc
alatt (vagy amire az összes levet magába szívja) készre főztem.
A csirkemellet szokásos módon paníroztam és sütöttem.
Petrezselymes rizs, hagymán pirított cukkini gombapörkölttel felturbózva,
A hagymán pirított cukkini nagyon hasonlít a néhány napja bejegyzett
cukkinis gombára. Itt azonban először egy fél fej hagymán kezdetem el
pirítani a vékonyra szelt cukkinit pici sóval és borssal. Amikor puhulni
kezdett, hozzáadtam a kis tálnyi tegnapról maradt gombapörköltet és fél
tálkányi vizet, amivel a tálat kiöblítettem. Ezután addig sütöttem
együtt a cukkinit és gombát, míg az alatta lévő lé teljesen eltűnt.
Az én szénhidrátos-zöldséges ebédem után a várakozási idő 3 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése