2013. július 14., vasárnap

Megint kétféle vasárnapi ebéd




Megint úgy kellett gondoskodnom a vasárnapi ebédről, hogy megfeleljen húsimádó családom elvárásának, de a saját testkontrollos igényeimnek is. Az egész délelőttöt azonban nem akartam a konyhában tölteni. Végül szénhidrátos leves és köret készült, amihez a család rántott húst és kovászos uborkát kapott, én meg a tegnapi gombapörkölttel felturbózott hagymán pirított cukkinit. Már én sem bírtam megállni, és megkóstoltam a kovászos uborkámat, isteni lett. 
Az ebédünk végül így alakult:  

Új borsós és új zöldséges borsóleves tojás nélküli spagettivel, 
szinte szóról szóra mint ITT, csak a végén tojás nélküli spagetti került bele


Petrezselymes párolt rizs, rántott csirkemell, kovászos uborka
Petrezselymes rizs: fél fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 25 dkg paraboiled rizs, 1 fehér kanál ételízesítő/vagy csapott fehér kanál só , őrölt bors, 7,5 dl forró víz, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld. 
A hagymát megdinszteltem az olajon, ráraktam a rizst, pár percig pirítottam gyakran megkeverve, aztán felöntöttem forró vízzel (vigyázat, fröcsköl). Ízesítettem, beleraktam a petrezselyemzöldet, és kb. 20 perc alatt (vagy amire az összes levet magába szívja) készre főztem.
A csirkemellet szokásos módon paníroztam és sütöttem.

Petrezselymes rizs, hagymán pirított cukkini gombapörkölttel felturbózva
A hagymán pirított cukkini nagyon hasonlít a néhány napja bejegyzett cukkinis gombára. Itt azonban először egy fél fej hagymán kezdetem el pirítani a vékonyra szelt cukkinit pici sóval és borssal. Amikor puhulni kezdett, hozzáadtam a kis tálnyi tegnapról maradt gombapörköltet és fél tálkányi vizet, amivel a tálat kiöblítettem. Ezután addig sütöttem együtt a cukkinit és gombát, míg az alatta lévő lé teljesen eltűnt.
Az én szénhidrátos-zöldséges ebédem után a várakozási idő 3 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése