Tegnap kihagytam a főzést annyi kaja volt a hűtőben. Mindenki
megtalálhatta a számára legmegfelelőbb főtt ételt, épp csak meg kellett
melegíteni. Ma aztán bevetettem magam a konyhába. Anyukámtól kaptunk
uborkát, cukkinit, borsót, és 4 felpucolt galambot. Ma zöldségekben
gondolkodtam, kifejtettem a borsót, és új zöldségekkel egy isteni zöldborsós rizst főztem belőle.
Volt itthon karfiolom és csiperke gombám, ehhez vettem még az egyik Anyukámtól kapott cukkinit, és a zöldborsós rizs mellé testkontrollos rántott zöldségeket
készítettem. Ez annyiban különbözik az igazi rántott zöldségtől, hogy
tojás helyett vizes lisztpépbe kell forgatni a zöldségeket. (kb. 2-3
evőkanál finom liszt, só, annyi hideg víz, hogy olyan híg legyen, mintha
tojás lenne.)
A gomba leeső részeiből, meg még néhány kisebb gombából gombalevest főztem szintén új zöldségekkel 3 kisebb újkrumplival, apróra vágott petrezselyemzölddel és tojás nélküli cérnametélttel.
A leves gőzén meg tudtam párolni a karfiolt bundázás előtt (kb. 20 perc
kellett, hogy megpuhuljanak az előre besózott karfiolrózsák).
Ragadozóimnak egy csirkemellet lebőröztem, kifiléztem és 8 szeletre vágtam, nekik ebből készült rántott csirkemell a zöldborsós rizs mellé. A csirke bundájához tojást is használtam. (A rántott húsról nem készítettem képet.)
Rántott zöldségek ropogósra melegítése - praktika.
Rengeteg rántott zöldséget sütöttem, ezért egy jó adag hűtőbe került folpackkal lefóliázva. Másnap, mikor kivettem a hűtőből a panír teljesen puha volt, mintha elázott volna. Most nem mikróban melegítettem meg, mert tapasztalatom szerint a mikróban még az eredetileg ropogós pizza is "bepuhul", hanem sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, ahol néhány perc alatt ugyanolyan ropogós lett a bunda, mint új korában. Érdemes kipróbálni :)!!
Rántott zöldségek ropogósra melegítése - praktika.
Rengeteg rántott zöldséget sütöttem, ezért egy jó adag hűtőbe került folpackkal lefóliázva. Másnap, mikor kivettem a hűtőből a panír teljesen puha volt, mintha elázott volna. Most nem mikróban melegítettem meg, mert tapasztalatom szerint a mikróban még az eredetileg ropogós pizza is "bepuhul", hanem sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, ahol néhány perc alatt ugyanolyan ropogós lett a bunda, mint új korában. Érdemes kipróbálni :)!!
Testkontrollos rántott gomba, cukkini és karfiol |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése