2013. július 6., szombat

Testkontrollos rántott zöldségek zöldborsós-zöldséges rizzsel

Tegnap kihagytam a főzést annyi kaja volt a hűtőben. Mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb főtt ételt, épp csak meg kellett melegíteni. Ma aztán bevetettem magam a konyhába. Anyukámtól kaptunk uborkát, cukkinit, borsót, és 4 felpucolt galambot. Ma zöldségekben gondolkodtam, kifejtettem a borsót, és új zöldségekkel egy isteni zöldborsós rizst főztem belőle. 
Volt itthon karfiolom és csiperke gombám, ehhez vettem még az egyik Anyukámtól kapott cukkinit, és a zöldborsós rizs mellé testkontrollos rántott zöldségeket készítettem. Ez annyiban különbözik az igazi rántott zöldségtől, hogy tojás helyett vizes lisztpépbe kell forgatni a zöldségeket. (kb. 2-3 evőkanál finom liszt, só, annyi hideg víz, hogy olyan híg legyen, mintha tojás lenne.)
A gomba leeső részeiből, meg még néhány kisebb gombából gombalevest főztem szintén új zöldségekkel 3 kisebb újkrumplival, apróra vágott petrezselyemzölddel és tojás nélküli cérnametélttel.
A leves gőzén meg tudtam párolni a karfiolt bundázás előtt (kb. 20 perc kellett, hogy megpuhuljanak az előre besózott karfiolrózsák). 
Ragadozóimnak egy csirkemellet lebőröztem, kifiléztem és 8 szeletre vágtam, nekik ebből készült rántott csirkemell a zöldborsós rizs mellé. A csirke bundájához tojást is használtam. (A rántott húsról nem készítettem képet.)

Rántott zöldségek ropogósra melegítése - praktika.
Rengeteg rántott zöldséget sütöttem, ezért egy jó adag hűtőbe került folpackkal lefóliázva. Másnap, mikor kivettem a hűtőből a panír teljesen puha volt, mintha elázott volna. Most nem mikróban melegítettem meg, mert tapasztalatom szerint a mikróban még az eredetileg  ropogós pizza is "bepuhul", hanem sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, ahol néhány perc alatt ugyanolyan ropogós lett a bunda, mint új korában. Érdemes kipróbálni :)!! 

Testkontrollos rántott gomba, cukkini és karfiol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése