Mindenféle húskészítmény nélkül is isteni zöldségpörkölt kerekedett ki a padlizsánból
ma ebédre. Készítése közben jutott eszembe, hogy néhány gombafej is
árválkodik még a hűtőben, hát azt is belefőztem. Bátran merem ajánlani
mindenkinek, mert tényleg nagyon finom. Régebben készült már hasonló
nálunk is, de akkor kolbász, vagy szalámi mindig került bele. Most
bebizonyosodott, hogy anélkül is megállja a helyét. Így a testkontrollba
is beleillik.
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprózva, 1/2 hegyes erős paprika felkarikázva, 1 hámozott nagyon kis darabokra vágott padlizsán (mint ITT, csak hosszában is még keskenyebb csíkokra vágva),
kevés olaj, 1 csapott fehér kanál só, 4 fej tisztított, cikkekre vágott
gomba, 1,5 csapott fehér kanál fűszerpaprika, 4 dl forró víz,
1teáskanálnyi rétes liszt.
A hagymát, paprikát és padlizsánt egyszerre kezdetem pirítani kevés
olajon, sóval megszórva. Néhány perc múlva beletettem a cikkekre vágott
gombát is. Rövid idő elteltével a padlizsán egész krémessé vált, és a
gomba is megpuhult. Ekkor megszórtam fűszerpaprikával, felöntöttem forró
vízzel, és főztem pár percig. Kicsit hígnak tűnt a leve, ezért
megszórtam 1 teáskanálnyi rétes liszttel. Pár percig még forraltam, és
tojás nélküli tésztával tálaltam. Mellé fokhagymás-citromos uborkasalátát készítettem, amibe 1 paradicsomot és a hegyes erős paprika másik felét is belekarikáztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése