2013. július 22., hétfő

Padlizsánpörkölt gombával

Mindenféle húskészítmény nélkül is isteni zöldségpörkölt kerekedett ki a padlizsánból ma ebédre. Készítése közben jutott eszembe, hogy néhány gombafej is árválkodik még a hűtőben, hát azt is belefőztem. Bátran merem ajánlani mindenkinek, mert tényleg nagyon finom. Régebben készült már hasonló nálunk is, de akkor kolbász, vagy szalámi mindig került bele. Most bebizonyosodott, hogy anélkül is megállja a helyét. Így a testkontrollba is beleillik. 
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprózva, 1/2 hegyes erős paprika felkarikázva, 1 hámozott nagyon kis darabokra vágott padlizsán (mint ITT, csak hosszában is még keskenyebb csíkokra vágva), kevés olaj, 1 csapott fehér kanál só, 4 fej tisztított, cikkekre vágott gomba, 1,5 csapott fehér kanál fűszerpaprika, 4 dl forró víz, 1teáskanálnyi rétes liszt. 

A hagymát, paprikát és padlizsánt egyszerre kezdetem pirítani kevés olajon, sóval megszórva. Néhány perc múlva beletettem a cikkekre vágott gombát is. Rövid idő elteltével a padlizsán egész krémessé vált, és a gomba is megpuhult. Ekkor megszórtam fűszerpaprikával, felöntöttem forró vízzel, és főztem pár percig. Kicsit hígnak tűnt a leve, ezért megszórtam 1 teáskanálnyi rétes liszttel. Pár percig még forraltam, és tojás nélküli tésztával tálaltam. Mellé fokhagymás-citromos uborkasalátát készítettem, amibe 1 paradicsomot és a hegyes erős paprika másik felét is belekarikáztam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése