Gombapökrölt durum szaravacska tésztával és fokhagymás-erőspaprikás-salátaszives uborkasalátával - ez volt a mai ebédem.
A család bőr nélküli csirkecombokból készült csirkepörköltet kapott ugyanilyen tésztával és saját érlelésű kovászos uborkával.
A gombapörkölt hozzávalói: 1 fej hagyma felaprózva, kevés
olaj, 1 tv paprika és fél hegyes erős paprika körömnyi darabokra vágva,
30-35 dkg csiperke gomba cikkekre vágva, csapott fehér kanálnyi só, 1,5
fehér kanálnyi csípős fűszerpaprika, kb. 5-6 dl forró víz.
A hagymát, paprikákat és gombát a lábasba pakoltam, öntöttem hozzá kis
olajat és együtt dinsztelni kezdtem só hozzáadásával. Amikor az alatta
keletkezett nedvet elfőtte - vagyis "zsírjára" sült, megszórtam
fűszerpaprikával, felengedtem forró vízzel és 15-20 percig főztem, hogy
besűrűsödjön a leve. Isteni lett.
A fokhagymás-erőspaprikás-salátaszives uborkasaláta hozzávalói: 1/2
kígyóuborka vékonyra reszelve, 1 fejes saláta közepe csíkokra vágva,
fél hegyes erős paprika szintén vékonyra szelve, egy kis citrom felének
leve, só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint (vagy legalább 1
gerezd reszelt fokhagyma), kevés olaj.
A hozzávalókat tálban összekevertem és már kész is volt. Nagyon illett a gombapörkölthöz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése