2013. július 13., szombat

Gombapörkölt fokhagymás-erőspaprikás-salátaszives uborkasalátával




Gombapökrölt durum szaravacska tésztával és fokhagymás-erőspaprikás-salátaszives uborkasalátával - ez volt a mai ebédem. 
A család bőr nélküli csirkecombokból készült csirkepörköltet kapott ugyanilyen tésztával és saját érlelésű kovászos uborkával
A gombapörkölt hozzávalói: 1 fej hagyma felaprózva, kevés olaj, 1 tv paprika és fél hegyes erős paprika körömnyi darabokra vágva, 30-35 dkg csiperke gomba cikkekre vágva, csapott fehér kanálnyi só, 1,5 fehér kanálnyi csípős fűszerpaprika, kb. 5-6 dl forró víz. 
A hagymát, paprikákat és gombát a lábasba pakoltam, öntöttem hozzá kis olajat és együtt dinsztelni kezdtem só hozzáadásával. Amikor az alatta keletkezett nedvet elfőtte - vagyis "zsírjára" sült, megszórtam fűszerpaprikával, felengedtem forró vízzel és 15-20 percig főztem, hogy besűrűsödjön a leve. Isteni lett. 
A fokhagymás-erőspaprikás-salátaszives uborkasaláta hozzávalói: 1/2 kígyóuborka vékonyra reszelve, 1 fejes saláta közepe csíkokra vágva, fél hegyes erős paprika szintén vékonyra szelve, egy kis citrom felének leve, só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint (vagy legalább 1 gerezd reszelt fokhagyma), kevés olaj. 
A hozzávalókat tálban összekevertem és már kész is volt. Nagyon illett a gombapörkölthöz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése