Úgy tűnik mostanában majd minden nap kétféle étel készül nálunk, hogy a húsimádók is és én is jóllakhassak. Ma zöldségkrémlevessel indítottunk, aztán currys párolt rizs volt ugyancsak currys csirkecombokkal a húsimádóknak, nekem meg néhány szem pirított gombával.
A zöldségkrémleves hozzávalói: 1 szép nagy új zeller, egy
hatalmas új petrezselyemgyökér, 1 nagy újkrumpli, fél cukkini, egy kis
fej hagyma, 1,5 liter forró víz, só és/vagy ételízesítő ízlés szerint,
őrölt bors, egy nagy csokor petrezselyemzöld, pici olaj, 2 vékony szelet
kenyér
A zöldségeket megtisztítottam, 1*1 cm-es kockákra vágtam és forró
fűszeres vízben puhára főztem. A főzés utolsó perceiben adtam hozzá a
felaprított petrezselyemzöldet. Botmixerrel simára turmixoltam, újra
felforraltam. A kenyérkockákat ugyancsak kb. 1*1 cm kockákra vágtam és
kevés olajon megpirítottam. Finom volt.
A rizs hozzávalói: kevés olaj, 1 fej hagyma, 1 csomag mirelit
finomfőzelék alap (450gr), 35 dkg paraboiled rizs, 1 liter forró víz, só
és/vagy ételízesítő ízlés szerint, 2 fehér kanál curry por, kevés chili
por.
A felaprózott hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a mirelit
zöldséget, addig sütöttem,míg a zöldség átforrósodott. Ekkor
hozzáöntöttem a rizst, azt is lepirítottam kicsit, majd forró vízzel
felengedtem (vigyázat fröcsköl). Fűszereztem sóval, curry és chili
porral, és kb. 20 perc alatt, - ill. mire az összes levet magába szívta
- készre főztem.
A currys csirkecombok hozzávalói: kevés olaj, 1 fej hagyma, 7
db csirkecomb lebőrözve, kettévágva, só és/vagy ételízesítő ízlés
szerint, 2 fehér kanál curry por, kevés chili por, 2,5 dl forró víz.
A hagymát apróra vágtam és kevés olajon megdinszteltem. Hozzáraktam a
félbevágott csirkecombokat, fehéredésig sütöttem, majd sóztam,
megszórtam curry és chili porral, kicsit hagytam párolódni, majd
felöntöttem forró vízzel, az edényt gyorsfőző fedővel lezártam és szokásos jelzések után 10 percig főztem a combokat. A gőzt kiengedtem és currys rizzsel tálaltam a húst.
A pirított gomba hozzávalói: 1/2 fej hagyma, kevés olaj, 5 közepes gombafej, só, bors.
A hagymát apróra vágtam, a gombát cikkekre. Kevés olajon pirítani
kezdtem. Közben sóztam-borsoztam, és zsírjára sütöttem. Currys rizzsel
tálaltam.
María, nagyon ínycsiklandozó ebédet készítettél!
VálaszTörlés