a kezdet kezdetén.... |
Párom már napok óta azzal nyúz, hogy főzzek lecsót. Csodálkozom, mert
inkább hús, mint zöldségrajongó, persze mindig feldobom egy kis
virslivel, hogy ne csak zöldségek legyenek benne. Ma eleget tettem a
kérésének, és lecsót főztem, egy kis plusz zöldséggel (Szüleim kertjéből
származó cukkinivel) gazdagítva. És persze nem maradhatott el a virsli
sem belőle.
Ezeket használtam hozzá: kevés olaj, 5 fej hagyma 5 db tv
paprika, 4 db hegyes erős paprika, egy öregebb hámozott, kimagozott
cukkini fele, egy csomó friss paradicsom negyedekre vágva, 1 és 1/3
csapott fehér kanál só, 1,5 fehér kanál fűszerpaprika, 1 csomag (12 db)
Pick juhbeles virsli.
Előtte tegnapi csirkemelles-tejfölös (szénhidrátmentes) karfiollevest
ettünk első fogásként. A fiúk zsömlét is ettek a lecsóhoz, én anélkül
ettem, hogy testkontrollos legyen. A várakozási idő utána 4 óra a
testkontroll szerint.
paprikázás és virsli befőzés után, már majdnem kész állapotban... |
...és a tányéron |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése