2013. július 18., csütörtök

Lecsó - a megunhatatlan nyári fogás

a kezdet kezdetén....
Párom már napok óta azzal nyúz, hogy főzzek lecsót. Csodálkozom, mert inkább hús, mint zöldségrajongó, persze mindig feldobom egy kis virslivel, hogy ne csak zöldségek legyenek benne. Ma eleget tettem a kérésének, és lecsót főztem, egy kis plusz zöldséggel (Szüleim kertjéből származó cukkinivel) gazdagítva. És persze nem maradhatott el a virsli sem belőle.
Ezeket használtam hozzá: kevés olaj, 5 fej hagyma 5 db tv paprika, 4 db hegyes erős paprika, egy öregebb hámozott, kimagozott cukkini fele, egy csomó friss paradicsom negyedekre vágva, 1 és 1/3 csapott fehér kanál só, 1,5 fehér kanál fűszerpaprika, 1 csomag (12 db) Pick juhbeles virsli. 
Előtte tegnapi csirkemelles-tejfölös (szénhidrátmentes) karfiollevest ettünk első fogásként. A fiúk zsömlét is ettek a lecsóhoz, én anélkül ettem, hogy testkontrollos legyen. A várakozási idő utána 4 óra a testkontroll szerint.

paprikázás és virsli befőzés után, már majdnem kész állapotban...

...és a tányéron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése