2013. július 4., csütörtök

Karfiolleves és lecsó

Mai ebédünk első fogása szénhidráttól és fehérjétől is mentes, de zöldségekben nagyon gazdag karfiolleves volt. (1 fej karfiol, 2 nagy új sárgarépa, 4 kisebb új petrezselyemgyökér, 1/2 új zellergumó, 1 fej hagyma, nagy csokor petrezselyem és zeller zöldje, fél hegyes erős paprika, 2,5 liter forró víz, só, bors és ételízesítő ízlés szerint, 1-2 evőkanál olaj. A zöldségeket puhára főztem és kész.
Második fogás lecsó volt, 2-3 evőkanál olajon, 5 nagy fej hagymából, 6 hatalmas TV paprikából, 2 nagy hegyes erős paprikából, 2 doboz hámozott paradicsomkonzervből, csapott fehér kanál sóval, 1,5-2 fehér kanál csípős fűszerpaprikával, 2 nagy csomag Füstli virslivel, 1 szál PICK kolbásszal.
Ez az összeállítás megfelel a testkontroll szabályainak, 4 órát kellene utána várni a következő étkezésig. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél guszta! A leves egy kicsit így szintelenül furcsa de az íze biztos finom volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Színtelenül??? Ja Te biztos paprikával főzöd. Szerintem gyönyörű aranysárga volt, mint egy húsleves.

      Törlés