Ezt a bejegyzést ötletadónak szánom háztartással még csak most ismerkedő fiatalok részére.
A hét végére csirkehúst vettem a Tescoban, méghozzá az akciós kínálatból válogattam. (Sajnos sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy biocsirkét vegyünk, sokkal inkább a megfizethetőség a cél.)
Vettem 4 egész csontos-bőrős csirkemellet, ami 2,6 kg volt és 2.742,- Ft-ba került, és 8 egész csirkecombot farrésszel, ami 3,3 kg volt és 1.797,- Ft volt az ára. Így összesen 4.539,- Ft-ot fizettem a hét végi "húskészletért". Aztán szépen kiporcióztam a húsokat. A csirkemelleket lebőröztem (a bőrt kidobtam, mert a koleszterinnel azért csínján kell bánni), kifiléztem, lett 4 egész csirkemellcsontom, 8 fél filém, amit kétfelé osztottam, és 8 belső vékony húscsík a filékről. Mindent külön zacskóztam be, és a hűtő 0 fokos rekeszében tároltam felhasználásig. A combokat is feldolgoztam, az alsó combokból és far-részekből lett egy adag, a felső combokból egy másik adag, (utóbbiak bőrét szintén kidobtam), aztán a felső combokat kifiléztem, és a hús rostjaira merőlegesen felszeleteltem, ez is mehetett bezacskózva a 0 fokos rekeszbe a külön bezacskózott combcsontokkal együtt. Aztán ezek készültek a szétosztott alkatrészekből:
- szombat: 4 fél csirkemellfiléből sonkával-cukkinivel göngyölt csirkemell
- vasárnap: 8 alsó combból és far részből steak fűszerrel ízesített sültcsirke
- hétfő: A csirkemell és csirkecombok csontjából leves
- A szeletelt felső comb filékből csikós tokány
- kedd: 4 fél csirkemellfiléből csirkenyársak
- szerda: 8 mellfilé belső csíkjából sörtésztás frissensült.
Szombattól szerdáig, 5 napon át, 6 féle étel készült belőle 4 személy részére, ami azt jelenti, hogy kb. 908 forintból megvolt a napi húsadag. Ha még hozzáveszem, hogy a leves, a steakfűszeres sült és a csikós tokány is több étkezésre elég volt, akkor még kedvezőbbre jön ki az ár.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése