2012. május 2., szerda

A beosztásról


Ezt a bejegyzést ötletadónak szánom háztartással még csak most ismerkedő fiatalok részére. 




A hét végére csirkehúst vettem a Tescoban, méghozzá az akciós kínálatból válogattam. (Sajnos sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy biocsirkét vegyünk, sokkal inkább a megfizethetőség a cél.)

Vettem 4 egész csontos-bőrős csirkemellet,  ami 2,6 kg volt  és 2.742,- Ft-ba került, és 8 egész csirkecombot farrésszel, ami 3,3 kg  volt és 1.797,- Ft volt az ára. Így összesen 4.539,- Ft-ot fizettem a hét végi "húskészletért". Aztán szépen kiporcióztam a húsokat. A csirkemelleket lebőröztem (a bőrt kidobtam, mert a koleszterinnel azért csínján kell bánni), kifiléztem,  lett 4 egész csirkemellcsontom, 8 fél filém, amit kétfelé osztottam, és 8 belső vékony húscsík a filékről. Mindent külön zacskóztam be, és a hűtő 0 fokos rekeszében tároltam felhasználásig. A combokat is feldolgoztam, az alsó combokból és far-részekből lett egy adag, a felső combokból egy másik adag, (utóbbiak bőrét szintén kidobtam), aztán a felső combokat kifiléztem, és a hús rostjaira merőlegesen felszeleteltem, ez is mehetett bezacskózva a 0 fokos rekeszbe a külön bezacskózott combcsontokkal együtt.  Aztán ezek készültek a szétosztott alkatrészekből:




  1. szombat:   4 fél csirkemellfiléből sonkával-cukkinivel göngyölt csirkemell

  2. vasárnap:  8 alsó combból és far részből steak fűszerrel ízesített sültcsirke

  3. hétfő:        A csirkemell és csirkecombok csontjából leves                

  4.                  A szeletelt felső comb filékből csikós tokány

  5. kedd:        4 fél csirkemellfiléből csirkenyársak

  6. szerda:      8 mellfilé belső csíkjából  sörtésztás frissensült.



Szombattól szerdáig, 5 napon át, 6 féle étel készült belőle  4 személy részére, ami azt jelenti, hogy kb. 908 forintból megvolt a napi húsadag. Ha még hozzáveszem, hogy a leves, a steakfűszeres sült és a csikós tokány is több étkezésre elég volt, akkor még kedvezőbbre jön ki az ár. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése