2012. május 6., vasárnap

Padlizsános csirkemellcsíkok







Keresztfiunk elballagott a középiskolából a hét végén, ezért ma ballagási ebédre voltunk hivatalosak. Bosszúságomra ma reggel mindkét fiam lemondta a részvételt, Legnagyobbikom barátjával mára szervezett egész napos horgászást, Legkisebbikem pedig a tegnap éjszakai baráti körrel töltött szülinapi buli fáradalmait pihente ki, így a ballagási ebédre csak ketten mentünk el Apával. Hiába fenyegettem meg drága gyerekeimet, hogy ma nem főzök, ha nem jönnek, ma csak hideget esznek. Biztosan érezték, hogy úgyis kapnak valami meleg ételt, legalább vacsorára.  És tényleg, nem bírtam ki, hogy ne készítsek nekik valamit. És ha már nekifogtam, hát nekünk is készítettem egy kis adag ételt. Azért kis adagot, mert ilyet még soha nem készítettem, ez most csak próba volt, de  Páromnak és nekem is nagyon ízlett. A fiúk 3 fél csirkemell filéből készült brassói aprópecsenyét kaptak (mert ez is szerepelt a szülinapi "vacsoralistán", gyorsan elkészül, és tudom, hogy mindketten szeretik) 4-5  gerezd friss fokhagymával, és borssal ízesítve, pillanatok alatt isteni illatokkal töltötte be a konyhát. Apának és magamnak padlizsános csirkemellcsíkokat sütöttem, most csak 1 fél csirkemellfiléből, 1 fej hagymából, 1 db padlizsánból (kb. 28-30 dkg lehetett), kevés olajjal, kb. 1-1 kávéskanál szitált ételízesítővel és sóval, őrölt borssal.  3 közepes krumplit sütöttem hozzá kettőnknek.


A hagymát tisztítás után apróra vágtam, serpenyőbe tettem. Aztán a padlizsánt is meghámoztam, majd a hamis velős tojásnál bemutatott módon apróra vágtam és a hagyma mellé a serpenyőbe raktam. Kevés olaj, só, szitált ételízesítő és  őrölt bors hozzáadásával üvegesre pároltam a hagymát és a padlizsánt is. Amikor üveges lett, beletettem a vékony csíkokra vágott csirkemellfilét, és tovább sütöttem néhány percig. Közben megsütöttem a krumplit és a serpenyőbe szedtem a félrehúzott padlizsános csirke mellé. Apa is és én is jóllaktunk belőle, és mindkettőnknek nagyon ízlett!! Ez is a ronda de finom kategóriába tartozó étel :)!!









5 megjegyzés:

  1. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem csak azért írod, hogy ronda, hogy az ellenkezőjét állítsuk.

    VálaszTörlés
  3. Lilla - köszi :). Legnagyobb örömömre még Páromnak is nagyon ízlett!!

    Hobbychef - ez aranyos :)!! De ha őszinték akarunk lenni nem egy dekoratív étel, viszont nagyon finom!

    VálaszTörlés