A nagy csokor frissen szedett kaporból - annak is a legszebb, legzsengébb leveleiből isteni kaporszószt főztem. Most nagyobb mennyiséget, hogy ne egyszeri élmény legyen, legalább két napig rá tudjak járni, mert imádom :).
Hozzávalók: 5-6 evőkanál olaj, 5 evőkanál rétes liszt, rengeteg összevágott friss kapor (legalább 6 csomag - felénk legalábbis 6-7 szálnál nincs több egy csomagban, amiből most főztem olyan sok volt, hogy alig bírtam összefogni, hogy összevágjam), kb. 3 dl tej (3,5-ös zsírtartalmú), 1,1 liter víz, 3/4 fehér kanál szitált ételízesítő, 1/2 csapott fehér kanál só, (vagy mindkettő ízlés szerint,) 5 evőkanál 20 %-os tejföl.
Először világos rántást készítettem, majd beleraktam az összevágott kaprot, felöntöttem tejjel és vízzel, fűszereztem, főztem pár percig, végül beleraktam a tejfölt is. Azzal is összeforraltam és már kész is volt. És isteni :D!!
Maria, csodás lett a kaporszószod!
VálaszTörlésÉn még sosem készítettem, de most elhatároztam, kipróbálom!:) Talán még azért nem készítettem, mert azt gondolom, nem szeretem a kaprot. De ez nem igaz, mert a tökfőzeléket csak jó kaprosan szeretem:)
Ki érti ezt?:)
Köszi! Próbáld ki nyugodtan, hidd el, nem fogsz csalódni :)!!
VálaszTörlésImádom a kaprot, meg a kaporszószt is, sokszor csak kenyérrel vagy főtt krumplival eszem:)
VálaszTörlésImádom!!! Én is képes vagyok napokig enni, főleg főtt krumplival és tojással.:)
VálaszTörlésTöltött káposzta kaporszósszal, isteni...
VálaszTörlésDe jó, hogy nemcsak én vagyok ilyen kaporimádó!! Ma hidegen ettem, fiaim meg szörnyülködtek, hogy hogy tudom ezt megenni. Mondtam nekik, olyan mint a kaporfagyi. Legkisebbikem azt mondta, inkább olyan mint a kaporpuding :D.
VálaszTörlésAnyukám csinált ilyet régen, én nagyon szerettem. Ha jön a kapor szezon biztos idén is elkészül. Finom sülthöz kiváló!
VálaszTörlés