2012. május 17., csütörtök

Mediterrán lecsó










Ez a lecsó majdnem ugyanolyan, de azért mégis kicsit más. És nagyon finom :D!!  Kicsit több zöldség és kicsit több fűszer, de maradt a virsli, mert ragadozóim anélkül nem ennék meg. Ugyancsak miattuk hámozottan került bele a cukkini és padlizsán, hogy a zöld és lila héjak ne árulják el a "titkos" összetevőket. 


Hozzávalók: kevés olaj (én most 2 evőkanál füstölt szalonna zsírját is tettem bele) 3 hatalmas hagyma, 10 db kisebb lecsópaprika, 1 szép nagy cukkini, 1 közepes padlizsán, (1 csapott  fehér kanál + még néhány csipet) só, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 1-1 teáskanál szárított oregano és bazsalikom, 0,5 liter Nostia passzírozott paradicsom, 3 dl víz,  édesítőszer ízlés szerint, 7-8 szál virsli, 1 ágacska friss bazsalikom, 2 ágacska friss oregano.










A zöldségeket alapos megmosás és tisztítás után feldaraboltam, wokba raktam, mindent egyszerre kezdtem el pirítani kevés zsiradékon és nagy lángon. Aztán kevés só hozzáadásával, fedő alatt folytattam a párolást.










Néhány perc elteltével, amikor a zöldségek már kezdtek összeesni, megszórtam fűszerpaprikával, szárított fűszerekkel,  jól elkevertem, és felöntöttem a passzírozott paradicsommal, majd vízzel, amivel a paradicsom dobozát kiöblítettem. Beletettem az édesítőszert, hogy a paradicsom savanyúságát ellensúlyozza, és további 8-10 percig főztem, azután a felkarikázott virsli következett, végül az apróra vágott zöldfűszerek. 












A cukkini és padlizsán szinte krémesre főtt benne, nagyon finom volt. Friss kenyeret ettünk hozzá. 














6 megjegyzés:

  1. Imádom a lecsót, és ez a mediterrán lecsó nagyon jónak tűnik!! :P

    Látom, kicsit felújítottad a blogot! :) Jól néz ki így is.

    VálaszTörlés
  2. A lecsó minden fajtáját imádom. Amit Te főztél, az a Ratatouille. Csodálatos!

    VálaszTörlés
  3. Szinte érzem az illatát:) Mindefajta lecsót nagyon szeretek, meg a család is:)

    VálaszTörlés
  4. Gabriella - köszi!
    Igen, kellett egy kis változtatás, de lehet, hogy ez sem a végleges :)

    Hobbychef - Én is imádom, és ezt még családom is szereti. Lehet, hogy Ratatouille, nem akartam idegen nevet adni neki.

    Trollanyu - :) nagyon finom volt, szerettük :)

    VálaszTörlés
  5. Hm...de rég ettem lecsót...Tipikus nyári étel. Csak friss paprikából szeretem. Csípősen, rizzsel! Nálunk úgy a befutó... :o)

    VálaszTörlés
  6. Illéskrisz - én is friss paprikából készítettem, csípősen, de rizzsel nálunk nem lenne kapós, kell bele a ragadozóknak valami hús.
    Tegnap nem tudtam megjegyzést hagyni a sóskamártásos-palacsintás bejegyzésednél, pedig csuda klassz!! Nem vagyok egy sóskarajongó, de ezt az összeállítást kipróbálnám!

    VálaszTörlés