2012. május 25., péntek

Ma és tegnap


Ma és tegnap nem történt semmi eget rengető a konyhában. Tegnap tarhonyás krumplit főztem kolbásszal és virslivel (igazából krumplis tarhonyát akartam, de aztán úgy belefeledkeztem a krumplipucolásba, hogy inkább tarhonyás krumpli lett), mellé kovászos uborkát ettünk. Menyem délután egy csodás gyümölcssalátát készített almából, banánból, narancsból, kiviből és eperből, reszelt citromhéjjal bolondítva, citromlével, mézzel és 100 %-os narancslével ízesítve. Amikor ette, Ő még tejszínt is tett rá, nekem úgy ahogy eredetileg elkészült nagyon ízlett. Este Legnagyobbikom és Barátnője elmentek bodzát szedni, úgyhogy 12 liter bodzaitalt kevertem ki két nagy edényben (6-6 liter vízzel indítva). Ha jól sikerül, vasárnap vagy hétfőn leírom a receptjét.


Ma fodrásznál voltunk délelőtt Menyemmel, az Unokákkal, Legkisebbikem vitt el bennünket kocsival. Úgy elhúzódott a szépítkezés, hogy hideget ettünk ebédre. Délután meg úgy belefeledkeztem a játékba az Unokákkal, hogy ha Középsőm nem mondja, hogy főzzünk már egy jó levest, hát Isten bizony nem jutott volna eszembe. Kérdezte, hogy van-e esetleg galamb a fagyasztóban, de az most nem volt sajnos, volt viszont Anyósomtól kapott, igazi, falusi, kapirgálós tyúkocska, hát azt olvasztottuk ki gyorsan, aztán gyorsfőző fedővel isteni erős tyúkhúslevest főztünk belőle (Középsőm mindent előkészített, csak a gyorsfőző fedőt nem használta még soha, így most azt is megmutattam, hogy kell, a visszahűtéssel együtt). Aztán az előfőzött  tyúkocska "vastagját" párizsiasan sütöttem meg, köretnek zöldborsós rizst készítettem. Sajnos a kovászos uborkám már tegnap elfogyott, pedig de jó volt. Mindenki imádta a ropogós kis kígyóuborkákat. 


Kis Tomikám még minidig olyan válogatós, mint volt, de a csigatésztás tyúklevesből olyan szépen evett, hogy le a kalappal. Hogy valami második fogást is egyen, a tojásos húsok előtt egy kis bundás kenyeret sütöttem, abból evett. Legnagyobb örömömre Ádámka nem olyan válogatós, mint Tomika, Ő mindent eszik rendesen. Sőt ha nem kapja elég gyorsan, akkor bizony reklamál. Úgy látszik minden családban van legalább egy rossz evő, nálunk Legnagyobbikom az.  Azt nem tudom, hogy holnap mit főzök, de még majd kitalálok valami finomat.

2 megjegyzés:

  1. Maria drágám, örülök, hogy Tomika ismét Nálatok van. Nagy boldogság mindig az unoka jelenléte:)
    Mostanság nagyon nem jártam erre, de tudod, hogy miért.
    Kérlek, szánjál egy kis időt arra, hogy benézel hozzám, és a Neked szánt díjat elfogadod tőlem.

    VálaszTörlés
  2. Igen nagyon jó volt, hogy itt voltak, sajnos már csak múlt idő...
    Jövök, köszönöm :D!!

    VálaszTörlés