2012. május 29., kedd

Cukkinis-gombás-petrezselymes linguine











Ma kétféle vacsora készült nálunk. Ragadozóimnak csikós tokány szarvacska tésztával  a Mamától hét végén kapott két tyúkocska mellehúsából, a női szakasznak (a Barátnőknek és nekem) gombás-zöldséges linguine. 


A zöldséges tészta hozzávalói 3 személyre: kevés olaj, 1 kisebb fej hagyma, kb. 23-25 dkg csiperke gomba, 1 közepesnél nagyobb cukkini, 1 hegyes erős paprika, 1 paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott fehér kanál só, őrölt bors, 30 dkg durum linguine tészta, 6 dl víz, fél fehér kanál só, kevés olaj.


Az apró gombák kalapjáról lehúztam a bőrt és levágtam a tönkjük végét, utána vékonyan felszeleteltem. A hagymát tisztítás után apróra vágtam és kevés olajon dinsztelni kezdtem. Amikor üvegesedni kezdett, hozzáraktam a szeletelt gombát, megsóztam, vártam, hogy a kioldódó nedve eltűnjön alóla. Közben megmostam és szárazra töröltem a cukkinit, majd nagy lyukú reszelőn a hagymás gombához reszeltem. A hegyes erős paprikát hosszában kettévágtam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azt is a párolódó ételhez adtam. A paradicsomot apró kockákra vágtam és azt is beletettem. Végül apróra vágott friss petrezselyemzölddel és őrölt borssal szórtam meg, pirítottam még pár pillanatig, és elzártam alatta a tűzhelyet. Amikor elkezdtem a gomba  párolását másik edényben vizet forraltam a tésztának, sóval ízesítettem és kevés olajat is öntöttem bele, hogy ne ragadjanak össze a tészta szálak. Most nem mértem az időt, időnként átkeverve "fogkeményre" főztem a tésztát, majd az elkészült zöldségekkel jól elkevertem, tányérokra osztottam és már ehettünk is. Nagyon finom volt, mindhármunk tányérja gyorsan kiürült legnagyobb örömömre. Persze a fiúk is gyorsan kipucolták a tányérjaikat, abban sem volt hiba egy szál sem :D!!












3 megjegyzés:

  1. Nagyon étvágygerjesztő ez a fotó! Azt hiszem a legközelebbi cukkinivel, ami valahogy a hűtőbe kerül tésztát készítek :)

    VálaszTörlés
  2. A cukkinit én is nagyon szeretem, sokféle képen elkészíthető. Ez a tésztás változat is csoda finom lehet! Én legutóbb tojással ettem...

    VálaszTörlés
  3. Édeskonyha - köszönöm! Érdemes kipróbálni, isteni volt :)!!

    Illéskrisz - Valóban a semleges íze miatt sokféleképpen elkészíthető. Szerintem Jolly Joker a konyhában, csakúgy, mint a gomba.

    VálaszTörlés