2012. május 19., szombat

Rozmaringos csirkeszárnyak










Olyan vacsorát készítettem ma, ami mellett nem kellett ott állni. 2 csomag csirkeszárnyból csípősre kevert sültcsirke fűszerkeverékemmel és friss rozmaringgal ízesített sültet készítettem, ugyanilyen ízesítésű tepsis krumplival. Mellé hűs, ropogós kovászos uborkát tálaltam. 


Hozzávalók: 1,4 kg kétízületes csirkeszárny, sültcsirke fűszerkeverékem chiliporral felturbózva, 2 db 10 cm-es rozmaring ágacska. A körethez: 10-12 db nagyobb krumpli, sültcsirke fűszerkeverék, néhány löttyintésnyi olaj, ugyancsak 2 db 10 cm-es rozmaring ágacska. 


A szárnyakat tisztítás, megmosás után sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, mindkét oldalát alaposan megszórtam csípősre kevert sültcsirke fűszerkeverékemmel, rácsipkedtem a friss rozmaring leveleket. Alufóliával lefedve (fényes fele a hús felé) 180 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütő alulról negyedik sínjére toltam. Utána megtisztítottam, megmostam a krumplit, majd ketté vágva felszeleteltem. Azt is sütőpapírral bélelt tepsire raktam, szintén sültcsirke fűszerrel  szórtam meg és rátépkedem a másik két ágacska rozmaringot. Lefedés nélkül a legalsó sínre toltam a sütőbe. Kb. 45 perc alatt a krumpli készre sült, ekkor a szárnyakról levettem a fóliát, és 275 fokon még 5-10 percig sütöttem mindkét oldalán, hogy ropogós legyen. Amikor elkészült, tepsis krumplival és kovászos uborkával tálaltam. Nagyon finom vacsoránk volt:)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése