2012. május 16., szerda

Rántott süllő












Legnagyobbikom tegnapelőtt este megint hallal örvendeztetett meg, mégpedig egy szép süllővel. Ma ezt készítettem el ebédre. Nem filéztem ki, inkább vastagabb - kb. 4 cm-es - patkóra vágtam, de a patkók mindkét oldalán még 3-3 helyen be is irdaltam, hogy a só jól át tudja járni. A panírozáshoz kevés fűszerpaprikával elkevert lisztet, sóval és kevés fokhagyma granulátummal elhabart tojást, és házilag darált, szitálatlan, durva szemcsés zsemlemorzsát használtam. A bepanírozott halakat forró olajban, de a lángot kicsit mérsékelve sütöttem meg. Papírtörlőre szedtem, hogy az összes felesleges olaj lecsöpögjön, aztán tálaltam.  Nagyon finom volt :)!!









2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Annyi van a tányérodon nem adnál egy szeletkét?:-)

    VálaszTörlés
  2. Ez nem az én tányérom volt (bár megtévesztő lehet a szalvéta), hanem az összes rántott hal. A lecsepegtetés után így tettem az asztalra, aztán mindenki vett belőle :). Persze azért szívesen adnék :D!!

    VálaszTörlés