2012. május 21., hétfő

Nagy öröm ért tegnap :D!!


Nagy öröm ért tegnap!! Este megérkeztek Gyerekek és az Unokák!! Tomika a múltkori ittléte óta eltelt hat hét alatt nagyon sokat nőtt és okosodott, egyre szebben beszél, igyekszik mindent a legszebben kiejteni. A Drágám épp ma 3 és fél éves:).










Ádámka is tüneményes (Ő 8-án volt 10 hónapos), nagyon barátságos volt már az este is, de ma már hangosan kacagott. Rég volt már a házban ilyen édes babakacagás.















Sajnos most nem vagyok úgy lekötve a kicsikkel, mint mikor Tomika egyedül volt itt, mert most mindenhez az Anyukája segítségét kéri és inkább a fiúkkal-lányokkal haverkodik. De nem baj, majd alakul még a dolog.  Most elmentek a játszótérre, addig rendezkedek kicsit a konyhában, mert munka az mindig van :)!

(Legnagyobbikom ma megjegyezte, hogy nem szívesen lenne nő.)










MÁS... Tegnap már éppen a takarítás utolsó perceinél tartottam, és készülődtem a vacsora főzéshez, amikor Legnagyobbikom  hazatelefonált, hogy készüljek, mert hatalmas harcsát fogott. Valóban hatalmas volt, 14 kiló. De most megkértem, hogy ne a konyhában fogjon a nyúzáshoz, tisztításhoz, ezért a garázsban lógatta fel, és tisztította meg. 










Aztán behozta, és bele akarta tenni a mosogatóba, de esélytelen volt a dolog. Nagy nehezen becsomagoltuk, és a hűtő egy polcára betuszkoltunk. Ma délelőtt kifiléztem és eladagoltam, nagy csomó szálka és bőrmentes harcsafilénk lett. A csontjából és hatalmas fejéből (szája és szeme nélkül)  harcsa alaplé fő. Vékony, zsíros farka végéből egy  tepsinyit  jó fokhagymásan, fűszeresen megsütöttem  ma ebédre. Ezt csak úgy kenyérrel ettük meg. Holnapra rántott harcsát tervezek  ebédre, annak nagyon örülnek majd a Középsőmék is. Tegnap vendégváró vacsorára csirkelevest főztem csigatésztával, kétféle második fogás készült, az egyik currys - zöldséges rizseshús házi kovászos uborkával, a másik bakonyi csirkemell csíkok copfocska tésztával.









7 megjegyzés:

  1. Tündérek a kis unokáid! Mennyit változnak pár hét alatt. A kicsi felnéz a bátyjára, de gondolom fogja is utánozni.De jó nekem , használd ki minden percét még itt vannak. Bár gondolom a konyhatündér szerepében is kell ténykedned! A fiad nagyon ügyes horgász hogy mindíg akad a bot végére valami és nem is akármilyen ahogy elnézem! Legalább pár napig lesz miben dőzsölnötök! Jó szórakozást és puszilom Tomikát és Ádámkát!

    VálaszTörlés
  2. Akkor meg van a boldogságod, végre megint itt vannak a gyerekek. A hal nem semmi, hatalmas jószág, ebből aztán lehet majd lakmározni! :o)

    VálaszTörlés
  3. Tomika és Ádámka, két nagylegény, de édesek! Gondolom milyen boldog vagy, hogy megjöttek.
    A fiad pedig valóban szerencsés volt, ekkora halat már rég nem láttam...
    Most készíthetsz sok finomságot belőle. Egy ici picit irigyellek!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tündériek az unokáid. Ádámka csak úgy sugárzik a mosolytól. Érezzétek nagyon jól magatokat ezekben az örömteli napokban. Nagyon jó unokázást kívánok.

    Gratulálok a fiadnak a nagy fogáshoz, hát ez nem semmi egy harcsa. Húúú, de sok finomságot tudsz majd készíteni belőle.

    VálaszTörlés
  5. Élvezd az együtt töltött időt az unokákkal:) Nagyon cukik a fiúk:) A giga halhoz gratulálok:)

    VálaszTörlés
  6. Éva - tényleg elképesztő a változás a legutóbbi ittlét óta. Mindketten nagyon aranyosak. Imádom Őket!!
    Legnagyobbikom nagyon megharcolt a harcsával. A hal ripityára törte a botját, de most nagy az öröm. Természetesen az enyém is :)! Köszönöm :)!

    Illéskrisz - igen, gondolhatod :)!!
    A hal jókor jött (meg rosszkor is, mert azért egy ekkora jószággal van munka bőven - meg halszag is). De mostmár csak a jóra gondolunk :)!

    Juci - Tényleg nagyon édesek mindketten. Én most odavagyok a gyönyörűségtől:).
    A hal Legnagyobbikom rekordja harcsában. Ennél nagyobb - úgy emlékszem - csak egy 23 kilós busa volt.

    Gizi - köszönöm, biztosan nagyon jó lesz az elkövetkező hét, csak sajna nagyon rövid!! Köszönöm :)!
    Ma nagyon finom volt a fokhagymás-fűszeres harcsafarok és a passzírozott harcsa halászlé is. Aztán még meglátjuk mi készül még.

    Trollanyu - Úgy lesz. Köszi! Köszönöm, átadom a nagy Ho-ho-hó-nak :)!!

    VálaszTörlés
  7. Olyan édesek!!! Akkor nálatok ismét beindult az élet, tele lesz a ház gyerekkacagással, játszással... nincs is ettől jobb!
    Jó unokázást kívánok Nektek! Biztos sok finomságot fogsz majd Nekik készíteni... :)

    VálaszTörlés