2012. május 2., szerda

Mai ebédünk: Zöldborsóleves vajas galuskával, csirkemellfilé és brokkoli sörtésztában, duplán petrezselymes rizzsel




Nagyon finom ebédet sikerült főznöm, és nemcsak én mondom ezt, de családom is ezt állította :D.


Zöldborsó leves készült "vajas" galuskával  (vaj helyett margarinnal készült a galuska)












Második fogásnak sörtésztában sült csirkemellfilé és brokkoli duplán petrezselymes rizzsel, a fiúknak a hús mellé hűvös kovászos uborkával, ebben a rekkenő hőségben. A csirkemellfilé a hét végi 8 db csirkemellfilé belső csíkja, nem nagyon nagy hús darab, de a sörtésztával már elég kiadós. A brokkoli rózsákat a leves gőzében pároltam elő, pároló edényben. Most csak a duplán petrezselymes rizsről írnék, mert a többi étel már szerepel a blogon. A rizs készítés menete ugyanaz, mint a zöldséges párolt rizs leírásánál. 


Hozzávalók:  kevés olaj, 1 fej hagyma (felaprózva), 5 szál új petrezselyemgyökér (tisztítva, karikára vágva) zöldjével együtt (a megmosott zöldet nagyon apróra vágva a rizs lepirítása után tettem bele), 3 főzőtasak (37,5 dkg) paraboiled rizs, 2 fehér kanál ételízesítőből kiszitált szárított zöldség, 8-9 dl forró víz, ételízesítő és/vagy só,  őrölt bors  ízlés szerint.









7 megjegyzés:

  1. Igencsak a gyomromban kedves ételeket főztél! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Minden nagyon jól néz ki, de nekem most a brokkoli sörtésztában nagyon ízlene:)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a borsó levest, már alig várom, hogy frissen kifejtett borsóból főzzek én is egyet...Nagyon guszta ebéd!

    VálaszTörlés
  4. Lányok, bocsi, kicsit elbambultam, de így utólag is köszönöm a kedves hozzászólásokat :)!!

    Kriszti - ez a leves még fagyasztott borsóból készült, és bár nagyon finom volt, valóban sokkal finomabb frissen fejtett borsóból!! Na majd annak is eljön az ideje :)!!

    VálaszTörlés
  5. Egy jó tipp az igazi tavaszi zöldborsólevest kedvelőknek:
    A megpucolt borsó üres hüvelyeit,a petrezselyemgyökér levágott felső hajtáscsúcsát,valamint egy plusz csomó petrezselyemlevelet alapos mosás után 1-2 liter vízben,mintegy alaplevet megfőzöm,és ezzel öntöm fel a lábosban vajon (+kevés olaj)áthevített összes hozzávalót.Ettől még szebb zöld színe lesz és aromában gazdagabbá válik.Nyam-nyam!!Minden egyéb folyamat ugyanaz,mint a már megszokott elkészítési módnál,azaz a már felolvadt zsiradékba 1-2 kanál cukrot hevítek és abba dobom bele a zöldségeket (hagyma nem kell bele,csak sok-sok petrezselyem)Jó étvágyat kíván egy pasi...

    VálaszTörlés
  6. Tomi - köszönöm a jó ötletet :)!!

    VálaszTörlés
  7. Örömmel adok ötleteket,ez az egyik hobbim. Azt elfelejtettem megírni,bár eléggé egyértelmű,hogy az "alaplevet" le kell szűrni :-))

    VálaszTörlés