2012. május 16., szerda

Saláta sonkával és sajttal








Régen készítettem már salátát, de most ilyen könnyebb vacsorára vágytunk. Hogy kicsit komplettebb legyen, kevés csíkokra vágott sonkával és trappista sajttal gazdagítottam.


Hozzávalók: 1 fej fejes saláta, 5 szem hónapos retek, 1 db hegyes erős paprika, 5 szál újhagyma, 1 kígyóuborka, 4 szelet szendvics sonka, 4 szelet trappista sajt Az öntethez: 2-3 evőkanál tejföl, 5 evőkanál majonéz, 5 evőkanál citromlé, só, chilipor, néhány tekerés fokhagyma pehely.










A zöldségeket megmostam, a salátát falatnyi darabokra téptem, a retket és erős paprikát  félbevágás után, az uborkát negyedelés után szeleteltem, az  újhagymát zöldjével együtt felkarikáztam, a sonka és sajtszeleteket kettévágtam, aztán vékony csíkokra. Jól elvegyítettem egy nagy tálban. Ezután kikevertem az öntetet. Mindenki kedvére szedhetett salátát, amit ízlés szerint megsózott, és megöntözött az öntettel. Üdítően könnyű vacsora volt.









4 megjegyzés:

  1. Imádom a salátákat, tele vannak élettel, olyan szép színesek, és egészségesek főleg.

    VálaszTörlés
  2. Szép, finom és egészséges. Mostanában én is ilyenekre vágyom:)

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon vágyom az ilyen finom salátákra, csak az bajom, hogy én imádom a tejfölös, majonézes önteteket rá, amit most ugye nem ehetek...:(

    VálaszTörlés
  4. Kati, Trollanyu - szerintem is szép is, és egészséges is. Még a reggeli pirítósra is jutott belőle :)

    Lilla, nálunk is a tejfölös-majonézes öntet a kedvenc. Pár napon belül rendbe jössz, és Neked is szabad lesz:).

    VálaszTörlés