Brokkolikrémleves pirított zsemlekockákkal |
A brokkolikrémleves hozzávalói:
- 2 db 50 dkg-os brokkoli
- 2 liter forróvíz
- 2 púpos fehér műa. kanál ételízesítő
- 1 púpos kávéskanál fokhagyma granulátum
- 2 evőkanál rétes liszt
- 2 evőkanál tejföl
- kevés olaj a zsemlekockák pirításához
- 1 nagyobb zsemle
A brokkolikat megmostam, jól lerázogattam róla a vizet, majd a brokkolirózsákat közvetlenül a rózsák tövénél levágtam a szárról. A vastag szárakat megtisztítottam, mint a krumplit, és apró kockákra vágtam. A vékonyabb szárrészeket is kb. ugyanolyan darabokra vagdaltam és forró vízben, ételízesítővel és fokhagyma granulátummal főni tettem. Amikor a szárdarabok már majdnem puhák voltak, hozzátettem a "rózsákat", és fedő alatt 8-10 percig pároltam, utána 16 szép rózsát szűrővel tányérra szedtem és félretettem a brokkolis-sajtos húshoz, majd 2 evőkanál lisztből, 2 evőkanál tejfölből és a levesből kiszedett léből habarékot készítettem, amivel besűrítettem a levest. Felforraltam, majd botmixerrel az egészet selymes, sima krémlevessé turmixoltam. Visszatettem a tűzhelyre, forraltam még 5-6 percig, és azon forrón, pirított zsemlekockákkal tálaltam (a zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágtam, és kevés olajon óvatosan megpirítottam).
A zsemlekockákból mindig csak keveset raktunk a levesbe, hogy ne ázzanak el, így fantasztikus összhatást keltett a leves selymessége és a zsemlekockák ropogós zamatossága.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése