Karalábéleves túrós galuskával |
A karalábéleves hozzávalói:
- 3 db karalábé
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1/4 zellergumó
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 evőkanálnyi olaj
- 3 fehér műanyag kanál ételízesítő
- őrölt bors
- 3 liter forró víz
- kb. 2 dl hideg víz
- 3 evőkanál rétes liszt
- 3 evőkanál 12 %-os tejföl
- 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 3,5 evőkanál krémes tehéntúró
- pici só
- pici víz
A zöldségeket megtisztítottam, a hagymát egészen apróra, a karalábét kockára, a sárgarépát és petrezselyem gyökeret karikára, a zellert az előzőekhez hasonló méretű darabokra vágtam, mindent az 5,8 literes zepter fazékba tettem egy kanál olajjal, és együtt dinsztelni kezdtem. Addig dinszteltem, amíg színesedni kezdtek a zöldségek. Ekkor ráraktam az ételízesítőt, őrölt borsot, jól elkevertem és felöntöttem 3 liter forró vízzel. Felforraltam, és fedő alatt takarékon puhára főztem a zöldségeket. 2 dl hideg vízzel, 3 evőkanál liszttel és 3 evőkanál tejföllel habarást turmixoltam, azzal behabartam a levest, és kevés szárított petrezselyemmel is megszórtam. Végül 15 dkg lisztből, 1 tojásból, a krémes túróval, csipet sóval és ici-pici vízzel olyan galuskatésztát készítettem, ami könnyen leválik a kanál domború feléről, és a forrásban lévő, behabart levesbe szaggattam. Néhány perc főzés után tálalható volt az ízletes, krémes karalábé leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése