Mostanában sok gasztroblogot olvasok. Érdekesek, de... Felmerült bennem néhány kérdés!!
- Csak az én családom ilyen fanatikus, hogy a hagyományos magyar ételekhez ragaszkodnak leginkább?
- Kíváncsi lennék, hogy az átlag magyar háziasszony hányféle étel közül választ, amikor ételt készít a családjának, ha olyat akar főzni, amit biztosan megesznek?
- Hányan próbálkoznak olyan ételekkel, amit még soha nem ettek?
- Hányan engedhetik meg maguknak, ha valami "nem jön be", akkor kidobják, és mást készítenek helyette?
- Hányan lehetnek, akiknek sajnos még hideg étel sem jut az asztalra, nemhogy meleg?
- A fiatalok már nem érdeklődnek az olcsó, hétköznapi ételek után, amiken mi felnőttünk, csak bizonyos külföldi, bonyolult, vagy a gyorséttermi kaják „jönnek be” nekik?
Én úgy gondolom, olyan ételt kell főzni, ami nem hiábavaló erőfeszítés, amit szívesen fogyaszt a család, és nem kerül kidobásra. Mi is szeretjük a pizzát és a hamburgert, szeretjük az olaszos ízeket, kóstoltuk már más konyhák ízeit is, de ITT élünk. Ezen az éghajlaton, az adott körülmények között. És megvannak a hagyományaink. Szerintem ezeket kell ápolni és fenntartani, mert a hagyományos magyar konyha az igazi HUNGARIKUM!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése