Rántott sertéskaraj, petrezselymes burgonya, uborka saláta |
- 8 vékony szelet karaj (40 dkg)
- só
- 2 tojás
- kevés rétes liszt
- kevés zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A karajszeleteket kiklopfoltam, majd megsóztam. Tányérba leütöttem a 2 tojást, megsóztam kissé, és villával habosra kevertem. Mosogatás spórolásként nem tányérba, hanem egy tiszta sütőpapírra öntöttem ki egy kupac lisztet és egy kupac morzsát, úgy, hogy ne keveredjenek össze. A megsózott, kivert húsokat szokás szerint bepaníroztam, és mérsékelten forró olajban szép aranybarnára sütöttem. Törlőpapírral bélelt tálra szedtem, hogy lecsöpögjön, és forrón tálaltam.
A petrezselymes burgonya hozzávalói:
- kb. 1-1,2 kg krumpli
- 1 fehér kanál só
- 1-1,5 dl forró víz
- kevés olaj
- 1 kanál margarin
- 1 csokor petrezselyem zöld (ez a fagyasztóból került ki)
- őrölt bors
A krumplit megtisztítottam, kis kockákra vágtam zepter edényben 1-1,5 dl vízzel és sóval puhára főztem. Amikor megpuhult összekevertem a kanál margarinon és kevés olajon megpirított apróra vagdalt petrezselyemzölddel, amit megborsoztam kissé. Forrón tálaltam.
Az uborka saláta hozzávalói:
- 2 db kígyó uborka
- 3 evőkanál 10 %-os ecet
- 6 evőkanál hideg víz
- 1/2-2/3 fehér műanyag kanál só
- néhány csepp édesítőszer
- 1 evőkanál olaj (napraforgó)
- kevés frissen őrölt 4 színű bors
- 1-2 kávéskanál fokhagyma granulátum
Az uborkát megmosás után héjastól legyalultam. Csészében öntetet készítettem ecetből, vízből, olajból, sóból, édesítőszerből, fokhagyma granulátummal és borssal. Összekevertem a legyalult uborkával, ami néhány perc alatt levet engedett, és máris fogyasztható volt. (Az a tapasztalatom, ha kevés olajat rakok a salátaöntetbe, akkor az öntet könnyebben elegyedik az ízesítendő zöldséggel.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése