Gomba orly módra, gombás-zöldborsós rizzsel |
Sörtésztát készítettem, amelynek hozzávalói:
- 20 dkg liszt (rétes)
- 2 db tojás
- só (kb. 1/4-1/3 fehér kanálnyi)
- kevés jéghideg sör
A hozzávalókat habverővel tejesen simára kevertem úgy, hogy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjak, a gombákat és a padlizsánokat ebben forgattam meg, majd forró olajban mindkét oldalukat szép aranybarnára sütöttem. (Legkisebbik Fiam végképp nem szereti a gombát, úgyhogy inkább padlizsánt evett rizzsel, és nagyon ízlett neki is!!:)))
Padlizsán sörtésztában |
A gombás-zöldborsós rizs hozzávalói:
- a gombák leeső része
- 1 kisebb, vagy fél fej nagyobb hagyma
- 25 dkg mirelit zöldborsó
- kevés olaj
- 2 főzőtasaknyi (25 dkg) paraboiled rizs
- 0,5 liter forró víz
- pici só
- 1/2 műanyag kanál ételízesítő
- kevés őrölt bors
- szárított petrezselyemzöld
A gombák leeső részét egészen apróra vagdaltam, majd egy fél fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon megdinszteltem, rádobtam a felaprózott gombát, megszórtam egy csipet sóval, hogy a levét kiadja, mikor zsírjára sült, hozzáadtam a mirelit zöldborsót. Amikor a borsó is felforrósodott, hozzáöntöttem a rizst, elkevertem, felöntöttem forró vízzel, ízesítettem egy fél műanyag kanál ételízesítővel, kevés őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel, és lefedve, kb. 20 perc alatt készre főztem. (Tálalás előtt kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e, ha kell, korrigáljunk.) Tálalásnál kis kávéscsészébe nyomkodtam 3 evőkanál rizst, és a tányérra borítottam, körberaktam az orly gombával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése