Hozzávalók:
- 2 csomag csirke levescsomag
- 2 fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- darabka zöldpaprika (el is maradhat)
- 1 paradicsom (el is maradhat)
- kevés piros arany
- kevés paradicsom sűrítmény
- 1 fehér műanyag kanál só
- 2-2,5 fehér műanyag kanál fűszerpaprika (csípős)
- 2-2,5 dl forró víz
- 2-3 kanál olaj
- 50 dkg tarhonya
- 1 fehér műanyag kanál só
- 1 liter víz.
A csirke levescsomagokból hagyományos módon rövid levű pörköltet készítettem: A levescsomag tartalmát megtisztítottam, megmostam, összedaraboltam. A hagymát megtisztítottam és kockára vágtam, majd kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a kockára vágott zöldpaprika darabkát és paradicsomot, dinszteltem egy kis ideig, majd a feldarabolt csirkét is hozzáadtam, tettem rá egy kevés piros aranyat és sűrített paradicsomot, a sót, végül a fűszerpaprikát, felengedtem kb. 2,5 dl forró vízzel, és lefedve, takarékon főztem. Közben teflon serpenyőben kevés olajon megpirítottam a tarhonyát, (kissé barnábbra, mint a végeredményt szerettem volna, mert világosodik főzés közben), és a pirított tarhonyát a puhuló csirkére öntöttem, tettem hozzá még 1 kanál sót, 1 liter forró vizet, és lefedve együtt puhára pároltam. Savanyúsággal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése