2011. január 15., szombat

Tarhonyás csirkeaprólék




Tarhonyás csirkeaprólék
Két csomag csirke levescsomagból tarhonyás csirkeaprólékot készítettem. Ez is csak egy egyszerű étel, de a családom szerint is nagyon finom. És ami  nem mellékes, olcsó!

Hozzávalók:
  • 2 csomag csirke levescsomag

  • 2 fej hagyma

  • 2-3 evőkanál olaj

  • darabka zöldpaprika (el is maradhat)

  • 1 paradicsom (el is maradhat)

  • kevés piros arany

  • kevés paradicsom sűrítmény

  • 1 fehér műanyag kanál só

  • 2-2,5 fehér műanyag kanál fűszerpaprika (csípős)

  • 2-2,5 dl forró víz

  • 2-3 kanál olaj

  • 50 dkg tarhonya

  • 1 fehér műanyag kanál só

  • 1 liter víz.

A csirke levescsomagokból hagyományos módon rövid levű pörköltet készítettem: A  levescsomag tartalmát megtisztítottam, megmostam, összedaraboltam. A hagymát megtisztítottam és kockára vágtam, majd kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a kockára vágott zöldpaprika darabkát és paradicsomot, dinszteltem egy kis ideig, majd a feldarabolt csirkét is hozzáadtam, tettem rá egy kevés piros aranyat és sűrített paradicsomot, a sót, végül a fűszerpaprikát,  felengedtem kb. 2,5 dl forró vízzel, és lefedve, takarékon főztem. Közben teflon serpenyőben kevés olajon megpirítottam a tarhonyát, (kissé barnábbra, mint a végeredményt szerettem volna, mert világosodik főzés közben), és a pirított tarhonyát a puhuló csirkére öntöttem, tettem hozzá még 1 kanál sót, 1 liter forró vizet, és lefedve együtt puhára pároltam. Savanyúsággal tálaltam.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése