Tárkonyos csirkeraguleves |
A tárkonyos csirkeraguleves hozzávalói:
- kb. 40 dkg filézett-lebőrözött, kockára vágott csirke felső comb
- 1 kisebb fej hagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 nagy zellergumó 1/4-e
- 2 fehér kanál ételízesítő
- 2 db hühnersuppe húsleves kocka
- + 1 fehér kanál szitált ételízesítő
- kevés őrölt bors
- 2 teáskanál szárított tárkony
- 3 liter forró víz
- 2,5 evőkanál rétes liszt
- 4-5 evőkanál 12%-os tejföl
- 2-3 evőkanál 30 %-os tejszín
- kicsi hideg víz
- néhány karika citrom
- kb. 8 dkg 4 tojásos kis kagyló tészta
Miután a hús elő volt készítve, csak a zöldségeket kellett megtisztítani és feldarabolni. A zöldséget-répát karikára, a zellert a zöldségekhez hasonló méretű darabokra, a hagymát kockára. Ezután zepter sütés szabályai szerint kezdtem a leves elkészítését. Felhevítettem az üres fazekat, míg olyan forró lett, hogy a belefröcskölt víz szétfutott az alján, mint a higany. Ekkor szárazon beletettem a kockázott combhúst, elterítettem az edény alján, és megvártam, míg az edény "elengedi". Kavargatva körbesütöttem , aztán ráraktam a kockára vágott hagymát és a többi feldarabolt zöldséget is. A fazék alján lekapódott pörzsanyag ekkor szépen feloldódott. Ráraktam az ételízesítőt, őrölt borsot, húsleveskockát, a tárkony felét, forró vízzel felöntöttem, és lefedve felforraltam, majd takarékra állítottam a tűzhelyet és a húst puhára főztem. Amikor a hús puha volt, beletettem néhány citromkarikát (a citromot előtte meleg vízzel lemostam), majd habarást készítettem 4-5 evőkanál tejfölből, 2,5 evőkanál rétes lisztből, néhány kanálnyi tejszínből, amit kevés hideg vízzel simára turmixoltam, majd a forrásban lévő leveshez öntöttem. Újraforrás után belefőztem a tésztát, végül a tárkony másik felét hozzáadva felerősítettem kissé a tárkonyos ízt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése