Virslis kifli |
A tartalmas lencseleves után biztosan senki nem maradt éhes, de a biztonság kedvéért egy kis virslis kiflit sütöttem. Volt még itthon néhány szál virsli, a fagyasztóban mindig van leveles tészta, ezek a fő alkotórészei.
Hozzávalók:
- 50 dkg levesles tészta
- 6 szál bécsi virsli
- kevés (nagy szemű) só
- tojás a kenéshez
- reszelt sajt.
A leveles tésztát mikró olvasztó fokozatán (90 watton) forgattam 7 percig, ettől felgyorsult a kiolvadási folyamat. Néhány perc elteltével már nyújtható volt a tészta. Kb. 4 mm vastagra nyújtottam, és 12 egyforma széles csíkot vágtam belőle. A virslik elég hosszúak voltak, ezért elfeleztem őket. Mindegyik fél virslit körbetekertem egy tésztacsíkkal, tepsibe raktam a kis kifliket, megkentem kevés sóval elhabart tojással, megpergettem kevés nagy szemű tengeri sóval, és megszórtam reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése