2011. január 26., szerda

Sárgaborsó főzelék zepterben főzve




Sárgaborsó főzelék zepterben főzve, sült bőrös malacoldalassal
A télies időjáráshoz télies főzeléket - sárgaborsó főzeléket - találtam ki mára, hozzá bőrös malacoldalast sütöttem. Levest még mindig nem kellett főznöm, mert volt még a hűtőben húsgombóc leves, csak alaposan felforraltam.

A sárgaborsó főzelék hozzávalói:
  • 0,5 kg sárgaborsó (hántolt, felezett)

  • forró víz az áztatáshoz

  • 1 liter forró víz a főzéshez

  • 2 fehér műanyag kanál ételízesítő

  • 1 púpos kávéskanál fokhagyma granulátum

  • 1 fej hagyma apróra vágva
A sárgaborsót addig áztattam forró vízben, míg a bőrös malachús előpárolódott egy zepter edényben gyorsfőző alatt (kb. 20 perc). Utána leöntöttem az áztató vizet és a borsót szűrőben alaposan átmostam, az esetleg nem odavaló szemeket kiválogattam. A legkisebb gyorsfőző fedővel használható lábasba beleöntöttem a megáztatott, jól leöblített sárgaborsót, felöntöttem 1 liter forró vízzel, beleraktam az apró kockákra vágott hagymát, fokhagyma granulátumot, ételízesítőt, A fedőt lezártam, nagy fokozaton főni tettem. A gyorsfőző pálca kiugrása és a termosztát mutatójának zöld mező feléig érése után a hőt minimumra állítottam, és 15 percig főztem a főzeléket, majd a gőzt kiengedtem. A sárgaborsó krémesre szétfőtt, sem sűríteni sem tovább ízesíteni nem kellett, azon forrón tálalható volt a sült malachússal. 








1 megjegyzés:

  1. Kedves Mari!
    Nézz be hozzám légyszíves a http://ritaennielvezet.blogspot.com/ jan.26-i bejegyzésnél vár rád valami szeretettel.
    Mrita

    VálaszTörlés