2011. január 1., szombat

Újévi malacsült, hurka-kolbász, lencsefőzelék, hagymás krumplival, párolt káposztával




Újévi malacsült, hurka-kolbász, lencsefőzelék, hagymás törtkrumpli, párolt káposzta






A kicsontozott malachús bőrét éles késsel bekockáztam, utána sertéshús fűszerkeverékemmel  (összeállítása régi blogomban megtalálható) jól bedörzsöltem és sütésig hideg helyre tettem. Sütés előtt a bőrös részeket kevés sertészsírral bekentem, nagy tepsibe raktam, és pici vizet aláöntve, jól lefóliázva (az alufólia fényes fele legyen a hús felé) 180 fokon sütöttem kb. 2-2,5 órán át, hogy jól átsüljön. Utána a fóliát levettem és a malac bőrét időnként sörrel megecseteltem. Kb. 20-25 perc alatt 250 fokon pirosra, ropogósra sütöttem.


A sütés utolsó órájában másik tepsiben megsütöttem a hurkát-kolbászt, amit előtte mindkét oldalán megszurkáltam, hogy ne repedjen ki, és a fölösleges zsír kifolyhasson belőle.


Amíg a húsok sültek, megfőztem a krumplit, amikor puha volt összekevertem felkockázott, kevés olajon megpirított vöröshagymával, amit kissé meg is borsoztam. A párolt káposztát még tegnap elkészítettem, receptje lejjebb olvasható.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése