Hurka-kolbász tepsiskrumplival |
Hozzávalók:
- 4 szál hurka
- 4 szál kolbász
- kevés kolbászzsír
- 14-15 db közepes krumpli
- kb. 1 púpos fehér kanálnyi sertés fűszerkeverék
- kevés durva szemű só
- ecetes uborka
- kethup, mustár,
- esetleg kenyér vagy zsemle
A hurka-kolbász mindkét oldalát több helyen megszurkáltam, (hogy ne durranjon ki a bőre) és tepsibe raktam. A krumplit megtisztítottam, vékony karikákra vágtam. A krumplis tepsit kikentem egy kevés kolbászzsírral, aztán egyenletesen elterítve belepakoltam a vékonyra szeletelt krumplit, megszórtam a sertés fűszerkeverékemmel és durva szemű sóval. Tettem rá még 2-3 teáskanál kolbászzsírt, aztán kézzel jól eldolgoztam a krumplin. 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőbe tettem a két tepsit, és kb 1 óra alatt szép pirosra sütöttem mindkettő tartalmát. Közben kb. 35 perc elteltével a kisült kolbászzsírral meglocsoltam a szeletelt krumplit. A disznótoroshoz ecetes uborkát, ketchupot, mustárt és zsemlét kínáltam. Nem volt egy light-os vacsora, de nagyon finom volt!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése