2011. január 14., péntek

Hurka-kolbász tepsiskrumplival




Hurka-kolbász tepsiskrumplival
Nem kellett sokat gondolkodnom mi legyen vacsorára, miután eszembe jutott a mélyhűtőben tartalékolt hurka-kolbász. Egyik tepsiben a disznótorost, a másikban a vékony karikákra szelt, fűszeres  tepsiskrumplit sütöttem meg (utóbbihoz a egy kis kolbászzsírt is felhasználtam, hogy szaftosabb legyen).



Hozzávalók:

  • 4 szál hurka

  • 4 szál kolbász

  • kevés kolbászzsír

  • 14-15 db közepes krumpli

  • kb. 1 púpos fehér kanálnyi sertés fűszerkeverék

  • kevés durva szemű só

  • ecetes uborka

  • kethup, mustár, 

  • esetleg kenyér vagy zsemle

A hurka-kolbász mindkét oldalát több helyen megszurkáltam, (hogy ne durranjon ki a bőre) és tepsibe raktam. A krumplit megtisztítottam, vékony karikákra vágtam. A krumplis tepsit  kikentem egy kevés kolbászzsírral, aztán egyenletesen elterítve belepakoltam a vékonyra szeletelt krumplit, megszórtam a sertés fűszerkeverékemmel és durva szemű sóval. Tettem rá még 2-3 teáskanál kolbászzsírt, aztán kézzel jól eldolgoztam a krumplin. 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőbe tettem a két tepsit, és kb 1 óra alatt szép pirosra sütöttem  mindkettő tartalmát. Közben kb. 35 perc elteltével a kisült kolbászzsírral meglocsoltam a szeletelt krumplit. A disznótoroshoz ecetes uborkát, ketchupot, mustárt és zsemlét kínáltam. Nem volt egy light-os vacsora, de nagyon finom volt!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése