Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 3 főzőtasak paraboiled rizs
- 2 fehér műanyag kanál ételízesítő
- 5-6 púpos teáskanál szárított petrezselyemzöld (nyáron 1-2-3 csomó nagyon finomra vágott friss)
- 1/2-1 kávéskanál őrölt bors ízlés szerint
- 8 dl meleg víz
A hagymát apró kockákra vágtam, és kevés olajban megdinszteltem. Hozzáöntöttem a főzőtasakokból a rizst, kissé lepirítottam, ráraktam az ételízesítőt, őrölt borsot, szárított petrezselyemzöldet, és nem túl meleg vízzel felengedtem. (Vigyázni kell, mert ha a rizsszemek nagyon forrók, ez is fröcskölhet, mint a gejzír). Lefedve, takarékon kb. 20 perc alatt puhára, pergősre párolódnak a rizsszemek. Kis kávéscsészébe nyomkodva, majd tányérra borítva tálaltam. (Egy kis csészébe 3 evőkanálnyi rizs fért.)
Amikor a csirke alsó combok a fűszeres levesben már megfőttek, kissé hűlni hagytam, aztán megpergettem őket kevés sóval. Elkészítettem az orly masszát:
- 15 dkg rétes lisztet
- 2 egész tojást
- fél fehér kanál sót, és
- 15 dkg sört (nem tévedés)
sűrű, sima palacsintatésztává kevertem, ebbe forgattam az előfőzött húsokat, és forró olajban ropogósra, pirosra sütöttem. Vigyázni kell a sütésnél, mert ez is fröcskölhet. Párolt rizzsel és néhány szeletke ecetes uborkával tálaltam.
Csirke alsó combok orly módra, petrezselymes párolt rizzsel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése