"Milánói szerű" sonkás-gombás mártás |
Hozzávalók:
- kb. 25 dkg gomba
- 12,5 dkg csíkozott bakon (ikercsomagolású bacon egyik fele)
- kb. 8 dkg sovány főtt sonka (nekem most fokhagymás karaj volt itthon, azt használtam fel)
- 1 kisebb fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 5-6 dl 100 %-os paradicsomlé
- 1 csapott teáskanálnyi ételízesítő
- 2 teáskanál pizza fűszerkeverék
- 1 kávéskanál csilipor
- esetleg néhány csepp édesítőszer
- 50 dkg kagyló tészta
- 1 liter forró víz
- 1 műanyag kanál só
- kevés olaj
A gomba kalapjáról lehúztam a bőrt, a tönk végéről levágtam a megbarnult részt és a gombát vékony cikkekre vágtam. A csíkozott bacont még vékonyabb csíkokra vágtam, a sonkát ugyancsak. A hagymát felaprítottam. A bacon sütésével kezdtem a munkát, amikor már színesedett, rádobtam a felkockázott hagymát, majd a gombát, ráraktam az ételízesítőt, megvártam, míg zsírjára sül és hozzáadtam a sonkát is. Rövid ideig együtt sütöttem, majd ráraktam a pizza fűszert, csiliport, és felöntöttem 100 %-os paradicsomlével. Kb. 10-15 percig főztem lassú tűzön, fedő alatt. Közben másik edényben vizet forraltam a tésztának, beletettem a sót, olajat, majd a tésztát, újraforrás után 7 percig főztem. Tálalás előtt megkóstoltam a szószt, néhány csepp édesítőszerrel még finomítottam rajta. A tésztával forrón tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése