2011. január 28., péntek

Sárgaborsóleves virslivel (sárgaborsó főzelékből)



Újra egy maradék étel átdolgozásával készült a mai egyik levesünk (a másik a tárkonyos zúzaraguleves volt). Maradt kb. másfél adagnyi nagyon besűrűsödött sárgaborsó főzelék tegnapelőttről, és mivel semmi olyan nem volt benne, ami ezt lehetetlenné tette volna, hát isteni krémlevessé alakult ma, egy kis virslivel feldobva.

Hozzávalók:



  • kb. 1,5 adag nagyon sűrű sárgaborsó főzelék

  • 1 liter forró víz

  • 1 fehér műanyag kanál ételízesítő

  • 1 kávéskanál fokhagyma granulátum

  • őrölt bors, csilipor

  • 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld

  • 4 szál virsli

A sűrű főzeléket felöntöttem 1 liter forró vízzel, hozzáadtam az ételízesítőt, fokhagymát, petrezselyemzöldet, őrölt borsot, csiliport és gyakran megkeverve sűrű krémlevessé főztem. Amíg felforrt, felkarikáztam a virslit, és a forrásban lévő leveshez adtam. Néhány perc múlva elkészült a finom, fűszeres, tartalmas leves.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése