2011. január 1., szombat

Csontleves apró hússal, csigatésztával




Újévi csontleves apró hússal, csigatésztával


Nagyon szép bőrös malachúst sikerült vennem Szilveszter előtt, amit még aznap kicsontoztam, befűszereztem, és felhasználásig hideg helyen tároltam. Egy nagyobb  malac hátulját vettem meg, plusz az elejéből a karaj és tarja részt. Kicsontozás után nagy adag malac húsos csont lett, amiből jó kis csontlevest főztem zepter edényben, jól bezöldségelve, pöcök kiugrása után 15 perc alatt. Közben másik edényben (mert a zepterbe nem fért bele minden hús) a malac szűzpecsenyéjét és még 2 db szűzpecsenyét kockára vágva megfőztem. (Forrás után lehaboztam, csak utána fűszereztem szitált ételízesítővel, kevés őrölt köménnyel, fokhagyma granulátummal, őrölt borssal, és lassú tűzön puhára főztem.) Amikor a zepterből kiengedtem a gőzt, a zöldségeket és a húsos csontokat óvatosan kiszedtem, a leveskoncentrátumot rászűrtem a kockázott húsos levesre, forrás után belefőztem a csiga tésztát, végül a zöldségeket is visszatettem a levesbe, felforraltam és azon forrón tálaltam. A főtt húsos csontokat külön tányérban adtam asztalra.



Hozzávalók:




  • a malac karaj, tarja és egyéb húsos csontjai

  • 3 db sárgarépa

  • 2 db petrezselyem gyökér

  • 1/4 zeller (nagy zellerből)

  • 1 fej hagyma

  • 1 darab zöldpaprika

  • 1 csomó petrezselyemzöld

  • kb. 2,3 liter víz

  • 2 púpos fehér műa. kanál szitált ételízesítő

  • kevés őrölt kömény

  • kevés őrölt bors

  • kevés fokhagyma granulátum

  • 1 db malac szűzpecsenye + 2 sertés szűzpecsenye

  • 3,5 liter víz

  • 2,5 fehér kanál szitált ételízesítő

  • kevés őrölt kömény

  • kevés őrölt bors

  • kevés fokhagyma granulátum

  • 2 db hühnersuppe húsleveskocka

  • 25-30 dkg csigatészta







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése