2012. augusztus 14., kedd

Csípős csirkeszárnyak zöldséges tepsis krumplival






Tegnap este óta olyan furcsán érzem magam, biztos az időjárás miatt, bár nagyon élvezem, hogy olyan kellemes hűvös van este. Ráadásul késő este jól felidegesítettem magam, mert a Férjem gmail-es e-mail címét letiltotta a Google, olyan üzenettel, hogy még nincs 13 éves (röhej!!!). Közben meg fontos e-maileket kellett volna elolvasnia. Kapkodtunk, igazolvány másolatot küldtünk be, aztán végső kétségbeesésünkben a fizetés mellett döntöttünk, mert volt olyan opció, hogy fizessünk 30 centet kártyáról és akkor felszabadítják a fiókot. Nem sok, de ha pár millió embernek kiküldik a letiltást, akkor rendes összeget be lehet így gyűjteni. Elgondolkodtató... Végül is újra van hozzáférés a fiókhoz, remélem nem játsszák el túl sűrűn ezt a kis "viccet".


Még ma sem vagyok valami fényesen, ezért nem is bonyolítottam túl az ebédkészítést. Volt itthon 15 csirkeszárny, azokat jó alaposan megmostam, bepácoltam és állni hagytam, míg a köretet is előkészítettem. Mindent ülve csináltam, így nagyon kényelmes volt. 















A csípős szárnyak hozzávalói: 15 db egész csirkeszárny, 5 evőkanál csípős ketchup, 1 csomag Buffalo Wings fűszerkeverék, 1 csomag Spice Mix fűszerkeverék, 1-1 kávéskanál fokhagyma granulátum és chili por. 


A csípős kethupba belekevertem a fűszerket, és a keverékkel pácoltam be a csirkeszárnyakat. Pihentettem, míg a köretet is összeraktam, aztán sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és 180 fokra előmelegített sütőbe alulról a negyedik sínre raktam, légkeverésre sülni.













A zöldséges tepsis krumpli hozzávalói: 10 db nagyobb újkrumpli, 5 db nagyobb sárga lecsópaprika, 2 db hatalmas hagyma, 2 db hegyes erős paprika, 4 db paradicsom, kb. 1/2-1/2 csomag fűszerkeverék, az egyik Buffalo Wings, a másik HA Szárnyas fűszerkeverék, kevés olaj


A megtisztított, összevágott krumplit és zöldségeket is sütőpapírral bélelt tepsire terítettem, fűszereztem, meglocsoltam kevés olajjal és alulról az első sínre tettem sülni.









2 megjegyzés:

  1. Én is elég szédelgős vagyok ma, gondolom az időjárás. Hiába, ez a változás az egészséges szervezetet is megviseli. Remélem mára már jobban leszel! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Pitz, remélem hamarosan jobban leszel, én ma már jól vagyok, köszönöm!
    Szerintem is a hiretelen nagy hőmérséklet változás az, amit nehezen viselünk.

    VálaszTörlés