A múltkorában régi receptjeim között kupászkodtam, amikor kezembe akadt egy régi telefon regiszter, amibe sok évvel ezelőtt a család kedvenc sütijeinek receptjeit gyűjtögettem. Ebben találtam meg a papagáj torta receptjét is. Már hetek óta tervezgetem, hogy megsütöm, de mindig közbejött valami. Ma aztán, amikor végeztem a dolgommal csak előszedtem a kis regiszterest és nekiduráltam magam.
Nem sok minden kellett hozzá: 30 dkg margarin, 30 dkg porcukor (én 10 dkg porcukrot és 20 dkg PORXUKROT - nyírfa porcukrot használtam hozzá), 4 tojás, 30 dkg tejföl, 30 dkg liszt (finom), 1 sütőpor, 3 csomag különböző (főzős) pudingpor, most csoki, vanília és puncs.
Én a tojás fehérje kemény habbá verésével kezdtem, amit aztán félre tettem. Így megúsztam a habverő mosogatását, mert utána a tojásfehérjés habverővel habosra tudtam keverni a margarint a cukorral és a tojások sárgájával. Hozzáadtam a tejfölt is, majd a sütőporral elkevert lisztet, a végén a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgattam. A masszát 3 részre osztottam, és egy-egy csomag pudingporral símára kevertem (ezt már nem habverővel, csak kanállal). Nem volt nagyon habos hatású a massza, inkább sűrű, tömör. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe (36*24 cm) színenként beleszaggattam a masszákat, aztán kicsit elegyengettem egy kanállal. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütöttem. Sütőpapírral együtt vágódeszkára tettem, hagytam kihűlni, onnan szeleteltem fel.
Az eredeti recept szerint citrommázat, vagy csokimázat kellene keverni hozzá. Én nem kevertem egyiket sem. Csak kevés forró vízzel hígított baracklekvárt tettem rá, szeletenként 1 teáskanálnyit, amit evés előtt elsímítottunk a sütin. Nagyon tetszett mindenkinek :)
Ezt a sütit nagyon szeretem jól néz ki! Olyan régen csináltam hogy a blogomat mikor kezdtem írni fotókat nem tettem fel és ezt azóta nem sütöttem így fotóm még azóta sincs. Könnyen elkészíthető és én sem szoktam rátenni sem csokit sem cukormázat.
VálaszTörlésDe jó hogy sütöttél is! Olyan ritkán látom, hogy süteményt hozol. Pedig ha ilyen finom receptjeid vannak a múltból, akkor hozzad őket sorjában...:o)
VálaszTörlésNagyon mutatós a sütid, finom lehet!
VálaszTörlésÉn eddig nem ismertem, de biztos hogy ki fogom próbálni.
Nagyon dekoratív és egyszerű sütemény:) Régen valamikor ettem már, de még nem próbáltam ki sosem, de mentem a receptet:)
VálaszTörlésJéééé, süti :)
VálaszTörlésMég nem is láttam, hogy sütit tettél volna fel :)
Ez biztos finom lehet, de ezzel megint csak az a bajom, hogy magamnak nem kutyulok.
No, nem baj. Majd ha férjhez megyek, akkor megcsinálom :))))
Köszönöm Lányok a kedves hozzászólásokat :)! Örülök, hogy tetszik ez az egyszerű kis recept, mert tényleg finom. Valóban nem sűrűn sütök,ahogy a blog címe is mutatja főzni szeretek :), de majd próbálok változtatni.
VálaszTörlésÉrdekes neve van, és biztos finom, látszik, hogy laza a szerkezete.
VálaszTörlés