2012. augusztus 25., szombat

Tepsis kertiparti :)




 A gyerekek és Barátnők ma estére sütögetést terveztek a kertben. Sajna én nem bírom a füstöt, de nem akartam lemaradni a kertiparti örömeiről, ezért ezt a tepsis ételt készítettem vacsorára. Annyit sütöttem, hogy a gyerekek is tudjanak enni belőle ha túl hosszúra sikerülnek az előkészületek, és már nem bírják kivárni, hogy megsüljön a grillkolbász  (persze nem erőszak a disznótor, aki nem kér, nem eszik belőle).









Ezek kerültek a sütőpapírral kibélelt tepsibe: 10 szem krumpli megtisztítva, kettévágva és felszeletelve, 3 nagy vöröshagyma, 5 paradicsom, 5 zöldpaprika,  mindegyik felezés után felszeletelve, sertéssült fűszerkeverékemmel megszórva, jó pár szeletke erdélyi szalonna bőréig bevagdosva, 6 debreceni kolbász, 6 virsli, mindkettő kétirányból sűrűn irdalva.








A sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a krumplit, zöldségeket, megszórtam jó pár nagy csipet sertéssült fűszerkeverékemmel, tetejére tettem a bőréig bevagdosott szalonnát és 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem 40-45 percig. Utána ráraktam a két irányból beirdalt virslitket és debreceni kolbászokat, még 10-15 percig sütöttem, és már tálalhattam is. A tányéron még friss paradicsom és zöldpaprika került a sültek mellé.











A füst ellenére azért néhány pillanatra  kiszaladtam, hogy lefényképezzem a kerti sütögetést.




















6 megjegyzés:

  1. És ettek ebből a guszta tepsisből is? Én tuti nem hagytam volna ki :)

    VálaszTörlés
  2. Csak a két nagyobb. A "kicsi" most fogyni szeretne. A lányok meg vigyáznak az vonalaikra :).

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm :)! Nagyon jót ettünk belőle :)!

    VálaszTörlés
  4. Wooow, csuda klassz a tálalás! Tetszik ez a "tepsis kerti parti"!! :-)9

    VálaszTörlés