2012. augusztus 24., péntek

Sárga gévagombás rántotta, gyümölcssaláta



 Az 1-2 mm vékonyra szeletelt legzsengébb bimbós sárga gévagombából vacsorára isteni rántotta készült.








Ebből csak ketten ettünk, ezért csak 4 tojást és egy fej finomra vágott hagymát használtam hozzá, sót, borsot, meg persze kevés olajat. Isteni volt!! A többség mindent bele rántottát evett, amiben szintén volt hagyma, csípős zöldbaprika, néhány szeletke szalonna apróra vágva, meg egy 15 cm-es kolbász vékonyra szelve. Ja meg jó néhány tojás. Kell a fiúknak az energia...


A nagy melegre való tekintettel csináltam egy nagy tál gyümölcssalátát is, amibe most 2 banánt, 3 zamatos nyári körtét, 7 db sárgahúsú őszibarackot tettem. Egy citrom leve és 2 evőkanál méz adta az öntetet. Vacsora után egy-egy tálkával mindenki elpusztíthat. Én már túl vagyok az enyémen :)










3 megjegyzés:

  1. De érdekes ez a gomba fajta! Sosem láttam még élőben. Ez fán terem? Olyan mint a szürke tapló gomba...

    VálaszTörlés
  2. Igen fán terem, és taplógomba féle. Ezért csak a zsenge hajtások ehetők. Különleges, intenzív illata és íze van. Egészen vékonyra szelve a legfinomabb.

    VálaszTörlés
  3. Maria drágám, most már nem nyugszom, amíg nem szerzek én is ilyen gombát!
    Ki kell próbálnom! Már annyi jó receptet feltettél, amiben szerepelt!
    Legyen kellemes hétvégétek!!

    VálaszTörlés