Az 1-2 mm vékonyra szeletelt legzsengébb bimbós sárga gévagombából vacsorára isteni rántotta készült.
Ebből csak ketten ettünk, ezért csak 4 tojást és egy fej finomra vágott hagymát használtam hozzá, sót, borsot, meg persze kevés olajat. Isteni volt!! A többség mindent bele rántottát evett, amiben szintén volt hagyma, csípős zöldbaprika, néhány szeletke szalonna apróra vágva, meg egy 15 cm-es kolbász vékonyra szelve. Ja meg jó néhány tojás. Kell a fiúknak az energia...
A nagy melegre való tekintettel csináltam egy nagy tál gyümölcssalátát is, amibe most 2 banánt, 3 zamatos nyári körtét, 7 db sárgahúsú őszibarackot tettem. Egy citrom leve és 2 evőkanál méz adta az öntetet. Vacsora után egy-egy tálkával mindenki elpusztíthat. Én már túl vagyok az enyémen :)
De érdekes ez a gomba fajta! Sosem láttam még élőben. Ez fán terem? Olyan mint a szürke tapló gomba...
VálaszTörlésIgen fán terem, és taplógomba féle. Ezért csak a zsenge hajtások ehetők. Különleges, intenzív illata és íze van. Egészen vékonyra szelve a legfinomabb.
VálaszTörlésMaria drágám, most már nem nyugszom, amíg nem szerzek én is ilyen gombát!
VálaszTörlésKi kell próbálnom! Már annyi jó receptet feltettél, amiben szerepelt!
Legyen kellemes hétvégétek!!